Legyen mindig szép a kezed: Íme, a legjobb kézápolási rutin

Borítókép: Legyen mindig szép a kezed: Íme, a legjobb kézápolási rutin
Akár még egy állásinterjún is számíthat, ápoltak-e a kezeid.

Fontos, hogy mindig ápolt, puha és szép legyen mindkét kezed és a körmeid. Szerencsére, ez nem nehéz feladat, és néhány egyszerű lépésben bombabiztosan gyönyörű kezeket varázsolhatsz magadnak. Fogadd meg tippjeinket!

Minden reggel kezdj hidratálással

Alaposan mosd meg a kezeidet, majd kend be hidratáló krémmel. Míg a reggeli rutinodat csinálod, van ideje beszívódni az ápoló anyagnak.

Minden héten egyszer manikűrözz

Fordíts egy órát minden hét ugyanazon napján arra, hogy meseszép körmöket csinálj magadnak. Vágd le az elhalt bőröket a körömágy körül, tologasd vissza narancsfa pálcával a körömágybőrt, reszeld formára a körmeidet, majd jöhet a lakkozás.

Nem mindegy, milyen a kézmosás

A túl hideg és a túl meleg víz is rendkívül szárítja és károsítja a bőrt. Kizárólag langyos vízben mosd meg a kezedet, és válassz ehhez kímélő szappant.

A kezedre is jöhet egy kis bőrradír

Hetente egyszer jót tesz a peeling a mancsaidnak. Keverj össze cukrot és olíva olajat, majd ezt dörzsöld be mindkét kezedbe. Hagyd egy pár percig rajta, majd mosd le. Pihe-puha kezek!

Fontosak a vitaminok

Fogyassz minél több E- és B-vitamint, ugyanis ezek nagyon jót tesznek a kézen lévő bőrnek.

Éjszakai krémezés

Ahogy az arcodat, úgy a kezeidet is érdemes éjszakára bekenni. Masszírozd bele a kézápolót legalább öt percig a bőrödbe, így sokkal jobban felszívódik.

Máris a tieid a legszebb kezek!