Az amerikai nők 84 százaléka kezd valamit a fazonjával

Borítókép: Az amerikai nők 84 százaléka kezd valamit a fazonjával
A megkérdezett nők 92 százaléka maga végzi a szőrtelenítést.

Az amerikai nők 84 százaléka megpróbált már életében megszabadulni a szeméremszőrzetétől vagy annak egy részétől, derül ki egy friss felmérésből. A JAMA Dermatology 3372 nőt kérdezett meg arról, hogy mit csinál a fazonjával és ők a következőt válaszolták:

  • 84%-uk szőrtelenített már életében „odalent”. A válaszolók 16%-a még sohasem nyúlt hozzá a fazonjához.
  • 62%-uk már eltávolította a teljes szeméremszőrzetét legalább életében egyszer.
  • A 18-24 év közötti korosztály, a fehér bőrűek és a magasabban iskolázottak szőrtelenítenek a leggyakrabban.
  • A megkérdezett nők 92 százaléka maga végzi a szőrtelenítést és csak 6,7 százalékuk fordul ez ügyben kozmetikushoz.
  • A legtöbben higiéniai okokkal magyarázták, hogy eltávolítják a szőrt a szeméremtájékukról, noha a nőgyógyászok és a bőrgyógyászok szerint a szőr egyáltalán nem felelős az esetleges testhigiéniai problémákért. „Ezzel az erővel a fejüket is kopaszra borotválhatnák” – fogalmazott Lauren Streicher Northwestern University' szülész-nőgyógyász professzora a Chicago Tribune-nak.

A nőgyógyászok szerint még sosem volt ilyen átfogó felmérés ezen a területen, és mindenkit meglepett, hogy ilyen sokan választják a teljes szőrtelenítést.

„Akárhogy is, egy ilyen felmérés egész más eredményeket hozna 10 év múlva vagy akár 10 évvel ezelőtt. Most ez a trend” – mondta Dr. Streicher.

A szeméremszőrzet-eltávolítás trendje nagy valószínűséggel dél-amerikai hagyományból ered, innen a "brazil gyanta" szleng, amely a teljes szőrzet eltávolítására utal. Ugyanakkor a pornográfia elterjedése, amelyben túlnyomórészt csupasz szeméremtestek láthatók, illetve a magazinok és a tévé a legfontosabb tényezők, amelyek mostani szőrtelenítési szokásokra ösztönzik a nőket az Egyesült Államokban
olvasható a tanulmány kivonatában.
És te mit kezdesz a fazonoddal, ha szabad kérdeznünk? :)
Semmit
Csak a bikinivonalra koncentrálok
Valamennyi szőrt még meghagytam, de nem sokat
A teljes szőrtelenítésre esküszöm