13 sztár, aki jelent már meg lapos sarkúban vörös szőnyegen

Borítókép: 13 sztár, aki jelent már meg lapos sarkúban vörös szőnyegen
Ha vörös szőnyeg, akkor magas sarkú – úgy látszik, ez az általános szabály. Azért vannak kivételek, méghozzá egyre több!

A (női) hírességek jobb szeretnek magas sarkúban megjelenni a vörös szőnyeges eseményeken. Pontosítunk: a (női) hírességek kénytelenek magas sarkúban megjelenni a vörös szőnyeges eseményeken. Hogy miért? Ezért:

– a magas sarkú magasabbnak, karcsúbbnak és kecsesebbnek mutatja őket
– minden dizájnerruhát magas sarkúhoz terveztek
– félnek, hogy ha nem vennének fel magas sarkút, alacsonyabbnak, testesebbnek és ormótlanabbnak látszanának a többi sztárcsaj mellett.

Namármost a magas sarkúval azért van néhány probléma is. Például:

– eléggé kényelmetlen
– nem lehet benne gyorsan mozogni
– nem lehet benne bármilyen felületen járni
– viszonylag nehéz fájós lábbal mosolyogni

Szóval nem csoda, ha nagyon-nagyon lassan bár, de azért már a vörös szőnyegen is elkezdődött egy kisebb fajta forradalom. A színésznők és a modellek egyre gyakrabban váltják fel amegszokott 12 centis sarkaikat lapos talpú szandállal vagy balerinával. Sőt, Julia Roberts nemrég Cannes-ban le is vette kényelmetlen cipőjét, és mezítláb grasszált a vörös szőnyegen,

...ami már csak azért is nagy merészség volt Juliától, mert 2015-ben a cannes-i filmfesztivál szervezői betilt... illetlenségnek minősítették a lapos sarkúban való megjelenést a nők számára a filmpremiereken.

Szóval alig várjuk, hogy egyre többen éljenek a szabadságjogaikkal és vegyenek fel akkora sarkú cipőt, amilyenhez épp kedvük van; addig pedig összegyűjtöttünk néhány bátor színésznőt, politikusnőt és modellt, aki az utóbbi években laposban jelent meg hivatalos eseményeken.