5+1 apróság, amitől magabiztosan indulok el otthonról reggel

5+1 apróság, amitől magabiztosan indulok el otthonról reggel
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Néha egy-egy kedvenc használati tárgyunk szinte varázserővel hat ránk még a legnyomasztóbb reggeleken is.

1. kávé termoszban

Minden reggel lefőzök több adag kávét, így rengeteget spórolok (egy átlagos kávézóban két adag latte többe kerül, mint egy csomag őrölt kávé a boltban) és a metró felé tartva a szélben jólesően melegíti a kezem a termoszpohár. (Igen, tartok kézi tejhabosítót az irodában.)

2. vaníliás tusfürdő

Nagyon vigyázok az illatokkal, főleg reggel, ezért hétköznap nem is használok parfümöt, csak egy illatos tusfürdőt. A testápolómban és az arckrémemben sem lehet erős illatanyag! Mostanában a vaníliaillatra ébredek, de ha különleges löketre van szükségem, akkor a citrusos flakont veszem elő.

Olvasd el ezt is!

3. matt-rózsaszín rúzs

A múltkor egy bizsuboltban, hatalmas műanyag ékszerek és csillámos szemhéjpúder-paletták között akadtam rá erre az üderózsaszín, de mégis visszafogott (mert matt) rúzsra és azóta minden reggel felkenem. Egészen más lesz az arcom tőle és én is másképp nézek a világra.

4. nőies fehérnemű

Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne vegyek fel olyan fehérneműt, amiben bizonytalanul vagy kényelmetlenül érzem magam. Ha soha senki sem fogja megtudni, mit viseltem egy átlagos kedd reggel, nekem akkor is fontos, hogy a ruhám alatt nőies holmit viseljek, ami nem vág be, nem csúszkál jobbra-balra és nem szürkült el a sok mosástól. Egyszerűen egész más érzés így kilépni az utcára.

5. fülhallgató

A fülhallgató számomra maga a szabadság élménye: kizárja a külvilágot, én viszont olyan zenét hallgathatok, amilyet csak akarok, nem zavar senkit és nem is tudja senki (persze a villamoson az az egyetemista srác biztos találgatja magában, hogy mit hallgathat vajon az a rózsaszín szájú lány)? A fülhallgatóm nélkül (és persze a telefonom nélkül, amelyen a zenék sorakoznak)nem vagyok hajlandó elindulni otthonról.

+1. (jó időben)oversize napszemüveg

Ha csak egy kicsit is napsütéses az idő, mindig felveszek egy jókora, nőies napszemüveget, amiben, akármilyen stresszes a reggelem, mindig megnő a biztonságérzetem. Pedig tudom, hogy egy napszemüvegtől még nem fog csökkenni a világban a gonoszság vagy akár a banánhéjak száma az utcán, amiken elcsúszhatok, de valahogy mégis. Sokszor borús időben is magammal viszem, hogy legalább nálam legyen a titkos védekezőfegyverem.

20 etikett szabály, amit minden gyereknek meg kéne tanítani

Mi illik és mi nem? Ha ez kimarad egy gyerek tanulási folyamatából, abból később nagyobb gond is lehet.

A borosüveg utóélete - Így szépítsd vele otthonodat!

Te is rendszerint fájó szívvel dobod ki a szebbnél szebb borosüvegeket, a sok helyet foglaló borosdobozokat, de még a helyes kis parafadugókat is, mert nem tudod, mit kezdj velük? Mi most adunk néhány szuper DIY tippet!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft