A 10 leggyakoribb sminkhiba, amit mindnyájan elkövetünk

A 10 leggyakoribb sminkhiba, amit mindnyájan elkövetünk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

O

Olvass figyelmesen, majd nézz új szemmel a tükörbe és a sminkcuccaidra. Lehet, hogy bizonyos lépéseket te is rosszul csináltál?

Szakértő sminkmestereket kérdeztünk meg arról, melyek a leggyakoribb hibák, amikkel naponta találkoznak? Lehet, hogy te is elköveted őket? Figyelj, tanulj és változtass a rossz szokásaidon! Ha viszont egyik pont sem igaz rád, gratulálunk – igazi profi vagy!

1. Rossz árnyalatú alapozót használsz.
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem a bőrszínükkel megegyező alapozót választják – méghozzá szándékosan. Ne feledd, az alapozó nem önbarnító: nem azért van, hogy színt adjon az arcodnak, hanem azért, hogy a bőrt tökéletesítse, a hibákat elfedje. Ha alapozót keresel, ne a kézfejeden teszteld a színt (itt ugyanis teljesen más a bőröd, mint az arcodon), hanem az állad vagy a nyakad környékén. A legbiztosabb azonban, ha mintát kérsz belőle, és otthon a teljes arcon leteszteled.

2. Félreértelmezed a "hosszú és dús" szempilla fogalmát.
A rosszul kivitelezett tartós szempillahosszabbítás (ami manapság igencsak divatos) visszafelé fog elsülni: a nőies tekintet helyett úgy fogsz festeni, mint önmagad karikatúrája vagy egy rosszul megrajzolt mangalány. Ugyanebbe a csapdába eshetsz akkor is, ha túl vastagon, csomókban viszed fel a fekete szempillaspirált.

3. Száraz, fakó bőrre viszed fel a sminket.
Ha az arcbőröd száraz és hámlik, a hidratálás legyen a legfontosabb lépés, feladat. Kezdj egy alapos radírozással vagy peelinggel majd krémezz gazdagon. Igen elkedvetlenítő látvány ugyanis, amikor az alapozó kis bőrdarabkákkal együtt leválik az arcodról. Ugyanez vonatkozik az ajkaidra is: ha szárazak, csak hidratáló, zsíradékban gazdag rúzst használj – a mattot felejtsd el!

4. Keretbe fested a szemöldöködet.
Ugye te is láttál már olyat, amikor valaki körbefesti a szemöldökét? Amikor az apró szálacskák nem is látszanak, csak a festék, ami sajnos a bőrre kerül fel – azokra a részekre is, ahol a természetes szempillavonal rég véget ért. Nagyon sok kozmetikus csinálja rosszul még ma is a tartós szemöldökfestést: jól nézd meg hát, kire bízod a feladatot! Mi azt javasoljuk, maradj meg az eredeti színnél és formánál, és csak a nagyon kósza szálakat távolítsd el a csipesszel.

Olvasd el ezt is!

5. Maszkot festesz az arcodra.
Alap: az alapozódat mindig dolgozd el a hajvonaladnál és szépen simogasd le a nyakadhoz is – dolgozd össze a bőröddel, hogy ne legyen éles átmenet, látványos kontraszt az arcod és a nyakad színe között.

6. Túl sok színt viselsz egyszerre.
Valóban, mi mindig arra biztatunk, légy bevállalós és kísérletezz a színekkel. De ne vidd túlzásba! Ha a szemeden próbálsz ki egy merészebb árnyalatot, vedd abszolút minimálisra a pirosítót és hanyagold a rúzst és fordítva. Kivéve persze, ha műlovarnő vagy és épp fellépésre készülsz...

7. Rossz árnyalatú korrektort használsz.
A túl világos korrektor nem fog jobban, hatékonyabban fedni. Csupán azt éred el vele, hogy fekete karikák helyett fehérek lesznek a szemed alatt.

8. Túl sok púdert használsz.
Nagyon nagy melegben indokolt ugyan valamivel több púder használata, de télen például abszolút elhagyható. Ha fényesedésre hajlamos, zsírosabb bőrtípusod van, keress egy mattító hatású BB krémet.

9. Nem dolgozod el kellően a pirosítót.
Bizony, ha az arccsontjaidra viszed fel, remekül kontúrozhatod vele az arcod. De ez ne egy úgy tedd, hogy az ecsettel húzol egy határozott pinkes csíkot a megfelelő helyre és kész! Minden esetben dolgozd össze a széleket az alappal és ügyelj a finom átmenetre. Így elkerülheted a bohóckülsőt!

10. Nem ellenőrzöd a sminkedet természetes fényben.
Mielőtt kilépnél az utcára, mindig, minden körülmények között állj ki az erkélyre (vagy az ablak elé) egy nagyobbacska kézitükörrel, és ellenőrizd, természetes fénynél is ugyanazt látod-e, mint a sminkasztalod mesterséges világításában.


Vásárolj féláron L'Oréal Paris sminktermékeket! Részletek

Vicces és hátborzongató: Apuka valóságossá változtatja kisfia rajzait

Sokat nevetnénk, ha a gyerekrajzok állatai úgy néznének ki élőben is, mint a papíron!

15 tök egyszerű dolog, amiért a balkezesek örömtáncot járnának

Örömünkben táncra perdülnénk, ha ezek a holmik alapból elérhetőek lennének a balkezesek számára is! Ugye ti is?

Melyik típusú szempillaspirál a legjobb a te szempilláidra?

Hosszú de gyér? Rövid és sűrű? Nagyon világosszőke? Válaszd a megfelelő szempillaspirált!

Elhunyt a legendás magyar színésznő

Galériánkban felidézzük a gyönyörű színésznő legemlékezetesebb filmszerepeit.

3 ellenállhatatlan forró csoki recept

3 durván ellenállhatatlan és abbahagyhatatlan forró csoki recept következik. Mi szóltunk.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft