153 centis termetemmel nem hordok magas sarkút? Megőrültem?

153 centis termetemmel nem hordok magas sarkút? Megőrültem?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

É

És hogy miért nem? 4 szóban összefoglalva: „Azért, Mert Nagyon Fáj”. Te hogy vagy a magas sarkú viselésével? Kíváncsiak vagyunk a tapasztalataidra!

Amikor húszas éveim hajnalán a telitalpú cipőmben kicsörtettem a konyhába, anyukám a gőzölgő neszkávéjából felpillantva rögtön pár szóban összefoglalta, hogy a magas sarkú hogyan szolgálja ki férfiközpontú társadalmunkat. Majd orvostanhallgató öcsém következett, aki a csalánteáját kortyolgatva ismertette a magas sarkú cipők kellemetlen hatását a lábszerkezetre és a testtartásra. Persze mindketten hangsúlyozták, hogy azt csinálok, amit akarok, tiszteletben tartják, bármit is művelek a testemmel. Szóvaltovábbra is boldogan hordtam a telitalpút, mert egyértelmű volt számomra, hogy magasabbnak, ergó nyúlánkabbnak és nőiesebb léptűnek látszom benne.

Egyetlen probléma volt a csodálatos telitalpúmmal. Borzasztóan fájt benne a lábam.
Forrás: Europress

Néhány évvel később – amikor a fenti fazon már rég kiment a divatból, hogy még sokkal ezután visszajöjjön –, részt vettem egy puccos bulin valamelyik belvárosi szálloda némileg homályos hangulatú bárjában. Úgy döntöttem, hogy kivételesen magas sarkút veszek fel, amiből hányódott is egy pár szolid pántos a szekrényem alján. Míg a többiek vidáman táncoltak és flörtöltek, én egy sötét sarokban ültem és nem mertem felállni. Pontosabban merni éppen mertem volna, csak képtelen voltam. Végül hazafelé menet egyszerűen levettem a cipőmet és mezítláb sétáltam haza. Szerencsére kánikula volt. Ma is emlékszem az érzésre, ahogy a talpam végigsimul a ferencvárosi flaszteren és ez valahogy sokkal jobb, mint abban a cipőben járni. Mondjuk az üvegcserepeket meg cigarettacsikkeket kerülgetni már kényelmetlenebb volt.

Forrás: Europress

Ez az élmény megváltoztatott, megedzett, mondhatni, még egy réteg bőrt növesztettem és nem csak a lábfejemen. Az addigi „de jó lenne, kár, hogy én, úgy látszik, genetikailag alkalmatlan vagyok rá” felfogást felváltotta az, hogy „valaki meg akarja mondani nekem, milyen cipőt vegyek fel?” Hogy lehetnék képes bármire koncentrálni satuba szorított rüszttel? Ki az, aki elvárja tőlem, hogy pokoli kínok között beszélgessek, nézegessek kirakatokat a plázában, sétáljak el a szerkesztőségi szobától a konyháig vagy pláne fussak a busz után?

Forrás: Europress

Nőimagazin-szerkesztőként sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy modellekkel vagy divatrovatban szereplő olvasókkal készítettem interjút, és azt hiszem, nagyon kevés volt köztük, akiktől meg ne kérdeztem volna, hogy milyen gyakran hordanak magas sarkút. Alapvetően kétféle választ kaptam: az egyik típus 16 éves kora óta minden nap legalább 12 centis sarkú topánkába dugta a lábát, és beszélgetésünk idején már a lapos sarkúak voltak azok, amelyekben nem bírt járni; a másik hozzám hasonlóan legfeljebb sátoros ünnepeken vett fel ilyet. Akadt még az arany középutat kedvelők tábora, amelynek tagjai a törpesarkú vagy „5 centi, annál magasabbat képtelen vagyok hordani, és olyan is volt, aki a táskájában hordta a magas sarkúját és csak a munkahelyén vette fel.

Forrás: europress

Amúgy az a feltételezés sem teljesen helytálló, hogy aki tinikora óta megszokta a magas sarkút, az az összes cipőjében csodálatosan érzi magát. Láttam én már high end fashion kreációkban vérző lábakat. Nem túlzok, tényleg véreztek.

Forrás: Europress

Ma is van magas sarkúm, meg törpe- is, bár az nem sokat javít a magasságomon. (Érdekes, hogy valójában nem sok helyen írják elő, hogy magas sarkút kell viselni az alkalomhoz illően.) Ennek ellenére évente egyszer-kétszer előfordul, amikor felveszem valamelyiket. Ilyenkor többnyire kerékpárnyeregben utazom. Mert magas sarkúban még mindig sokkal könnyebb biciklizni, mint járni. Csak fékezéskor kell vigyázni, hogy ne túl hirtelen tegyük le a lábunkat.

Így készíthetsz cuki papírkoszorút fillérekből – VIDEÓ!

Egyszerű és mutatós adventi papírkoszorú! Sokszínű, mintás dekorpapírokat találsz hozzá az Éva Advent különszámban.

Így adhatsz olyan ajándékot egy férfinak, aminek tényleg örülni fog

Vesd be ezeket a technikákat, és így talán könnyebb lesz neki ajándékot választani!

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 1. rész: a múlt elengedése

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most

Bizonyos városokat már el sem tudnánk képzelni modern épületek, felhőkarcolók nélkül. Pedig egykor minden a földúttal kezdődött.

Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemreméltó fényképet posztolt kettőjükről.

A férjem és én már nem szexelünk – viszont közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha

A szerelem és a szex nem mindig jár kéz a kézben – meséli a 37 éves Nancy. Úgy sejtjük, sok hasonló példa lehet körülöttünk is, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk ezt a történetet.

10 alkalom, amikor gyerekek túl sokat kotyogtak ki a szüleikről

Persze a legtöbb ártatlan kis félreszólás – vagy őszinteség.

4 szokás, ami meggátol benne, hogy többet tudj spórolni

Sok kicsi sokra megy, és ez sajnos a kiadásokkal is így van.

Két remek állásajánlatot is kaptál? Így dönts közöttük!

Választani is tudni kell, ha épp akad két vagy több jó ajánlat.

Ugye, milyen cukik ezek a teljesen egyforma klónozott kiskutyák?

Dél-Koreában "hozták létre" az afgán agarakat.

Gondold újra a fényfüzért! – 12 alternatív dekoráció

Nem csak a karácsonyfán mutat jól az égősor. De nem ám!

Így lehet könnyen, gyorsan, nagyon szépen ajándékot csomagolni – VIDEÓ!

Nézd meg videónkat, hogy te is ilyen szépen csomagolhasd be az ajándékodat!

Folyton elalszol a kanapén? Ezért változtass rajta! – 5 érv és 6 tipp

Hiretelen kidőlsz, aztán nyugtalanul alszol? Ez bizony nem túl jó!

Egy ausztrál házaspár elválik, ha bevezetik az országban a melegházasságot

Márpedig ez minden bizonnyal meg fog történni, miután egy felmérés során az ausztrálok többsége melegházasság-pártinak bizonyult.

10 idézet, ami még a legszűkebb látókörűeket is nyitottságra inspirálja

Addig érzem jó helyen magam, amíg képes vagyok egy dolgot több szemszögből is meglátni.

DIY gyerekkel: készüljön együtt a karácsonyfadísz!

Ezek lesznek a legkedvesebb és legegyedibb díszek a fán!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft