A tartós otthoni körömlakkozás legfontosabb lépései

Borítókép: A tartós otthoni körömlakkozás legfontosabb lépései Forrás: Courtesy of trend IT UP
Nem kell UV-lámpa és profi szalon ahhoz , hogy akár 10 napig is kitartson a körömlakkod!

Cikkünk megírásában együttműködő partnerünk a trend IT UP, a dm új sminkmárkája.

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek otthon pepecselni a manikűrrel (engem például kikapcsol, olyan ez, mint egyfajta meditációs tevékenység), ugyanakkor vonz a profi géllakk tartóssága és egészen különlegesen magas fénye is, mindenképp olvass tovább! Összeszedtük azokat a lépéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy ugyanolyan szép és csaknem annyira tartós legyen az otthoni manikűr, mint ha profik csinálták volna. Íme, sorolom is!

1. A köröm felületét nagyon alaposan le kell tisztítani!

Nem elég a kiadós kézmosás és az áttörlés a körömlakklemosóval, ennél sokkal alaposabb tisztogatásra lesz szükséged. Dörgöld át a körmeidet körömágy- és körömradírral, vagy ha nincs ilyened, a sima arcradírod is megteszi. Majd puhább sörtéjű körömkefével és vízzel alaposan távolíts el minden maradék kozmetikumot a körmeid felületéről.

2. Mindig használj alaplakkot!

Ezzel nemcsak a végeredmény lesz tartósabb, hanem azt is megakadályozod, hogy egy-egy élénkebb színű lakk elszínezze a körmeidet. Várd meg, amíg az alaplakk teljesen megszárad.

3. Jöhet rá a szín!

Lehetőleg két rétegben. A második réteget csak akkor vidd fel, amikor az első már majdnem teljesen megszáradt. A mai körömlakkok szerencsére rendkívül gyorsan száradnak.

4. Kulcs a jó fedőlakk!

Keress gél-típusú fedőlakkot – ezek ugyanis nemcsak tartósabbá teszik a végeredményt, hanem sokkal fényesebbek is "hétköznapi" társaiknál. Jó bőven vidd fel a körmeidre, ne sajnáld!

5. Fess be picit a köröm alá is!

Ez a tipp azoknak jöhet jól, akik kissé hosszabbra hagyják a körmeiket és sokat pötyögnek számítógépen. Ettől ugyanis könnyen lepattanhat a körömlakk (még a géllakk is). Megvédheted viszont a festést, ha a fedőlakkal a köröm első élére is rámész, azt is lefested, és picit benyúlsz az ecsettel a köröm alá is.

És ha már itt tartunk – összeszedtük nektek a nyár legtrendibb körömlakkszíneit is, hogy ne kelljen máshol keresgélni inspirációért. Nézzétek csak!

A nyári hónapok legtrendibb körömlakkjai