Így sminkelj, ha kicsi a szemed

Borítókép: Így sminkelj, ha kicsi a szemed
Íme hat könnyű lépés és sminktipp, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed!

Szépségszerkesztőként folyamatosan figyelem az arcokat, a sminket, és gondolatban listát írok a szuper, dicsérendő, lemásolható megoldásokról, és persze azokról is, amiket mindenkinek jobb lenne inkább kerülni. Az egyik leggyakoribb jelenség, amivel találkozom, az az, hogy milyen sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan is kellene sminkelni a kicsi szemet. Hihetetlen, hogy még mindig vannak, akik egyszerűen csak körbekontúrozzák feketével – így még jobban összenyomják optikailag – az amúgy is picike szemüket.

Holott ezt a "szépséghibát" rendkívül könnyű sminkkel korrigálni! Például az alábbi hat gyors és egyszerű lépéssel:

1. Vigyél fel világos szemhéjpúdert a mozgó szemhéjra, egészen a felső szemhéj feléig, elsatírozva a szemöldök irányába. A szemszínednek megfelelően válassz bézst, lazacszínt, világoskéket, zöldet, szürkét stb.

2. A belső szemzugokba tegyél selyemfényű, fehér vagy színtelen szemhéjpúdert. (Fényes legyen, de ne csillámos!)

3. Sötét kontúrceruzával vagy sötétebb szemhéjpúderrel fesd ki a pillák tövét a felső szemhéj közepétől kifele – a belső szemzug felé szépen satírozd össze a színt a fénylő szemhéjpúderrel, hogy minél fokozatosabb legyen az átmenet.

Rumer Willis festetlenül hagyta az alsó szempillái tövét, így a kis szeme még kisebbnek tűnik.

4. Az alsó vízvonalat kontúrozd fehér vagy ezüst szemceruzával.

5. Az alsó pillákhoz is vidd fel a felső szemhéjra használt sötétebb színt – jó alaposan satírozd el, nem baj, ha nagyon "lemászik" a szem alá. A belső szemzugra ne jusson ebből a sötét színből, itt is fontos a fokozatos halványítás.

6. Az alsó és a felső pillákra jusson jó bőven a szempillaspirálból. Figyelj, hogy a szemzugokból induló pillákat is kifesd. Várd meg, amíg megszárad a festék, majd vigyél fel egy második réteget is.