Így sminkelj, ha fáradtak, karikásak a szemeid

Borítókép: Így sminkelj, ha fáradtak, karikásak a szemeid Forrás: Getty Images
Minimális alvás után is friss tekintet? Ezekkel a sminktrükkökkel menni fog!

Átmulatott éjszaka? Virrasztás a beteg gyerek mellett? Vagy egyszerűen csak az allergia kínoz és attól karikásak, duzzadtak a szemeid? Apró, célzottan kivitelezett szépség- és sminktrükkökkel jól álcázhatod a problémát, sőt meg is szüntetheted azt!

1. Ha duzzadtak a szemeid

A frissen kiforrázott fekete tea filterét tedd be 10-15 percre a hűtőbe, majd borogasd vele a szemed minimum tíz percig. Ettől csökken valamelyest duzzanat. A koffeines italok, amikkel az átvirrasztott éjszaka után próbálunk talpon maradni, jó szolgálatot tehetnek a duzzanatok lelohasztásában, mivel vízhajtó hatásuk van, viszont nem szabad elfeledkezni a folyadékpótlásról! Igyál minél több ásványvizet a kávézás, teázás után (közben is akár).

Táskás szemre NE tegyél korrektort! Főleg a táskákat kerüld: egy kímélő, nem irritáló szemkrémmel krémezd be a szemkörnyéket, itasd le papírkendővel a felesleget, majd vigyél fel a duzzadt részekre mattító primert vagy sminkalapot.

Közvetlenül a táskák alá tegyél fényvisszaverő, highlighteres korrektort, a fénylő részek így nagyobb hangsúlyt kapnak, mint a táskák, ezáltal a duzzanatok kevésbé lesznek szembetűnőek!

Legalább három rétegben vigyél fel vízálló szempillaspirált – a fáradt szemek hajlamosak a könnyezésre –, ám kizárólag a felső pillákra.

A külső és belső szemzugba tegyél némi színtelen, selyemfényű szemhéjpúdert.

2. Ha karikásak a szemeid

Sötét karikák ellen a leglátványosabb eredményt a kifejezetten szem alá tervezett textil- vagy cellulózmaszkokkal lehet elérni. Hatásukra rásegíthetsz, ha alákrémezel még egy hialuronsavas szérummal is a felvitelük előtt.

Használd a színkorrekciót: a lilás, kékes szem alatti karikákat legkönnyebben a világospink, lazacszínű korrektorokkal tudod semlegesíteni. Erre jöhet még némi highlighteres hibajavító is.

Használj szempillagöndörítőt a felső pilláidra! Ez az eszköz remekül megnyitja a tekintetet, jöhet rá több rétegben a szempillaspirál – szigorúan csak a felső pillákra!

Vizsgáld meg alaposan: ha olyan pillákra is jutott festék, amelyek a külső szemzugodban helyezkednek el, és nem felfelé, hanem inkább lefele irányulnak, az ujjbegyeddel töröld le róluk a festéket. Most egyáltalán nincs szükséged semmire, ami egy kicsit is bezárja a tekintetedet.

A belső szemzugodba és a szemöldököd külső vonala alá vigyél fel semleges színű, fénylő szemhéjpúdert az azonnali lifting-hatásért!

Kerülj minden olyan szemfestéket, amiben meleg pigmentek vannak (barnák, narancsok, bronzosak). Maradj a hideg, világos, fémes színeknél.