Így lehet a kék szem még kékebb! Egyszerű sminktrükkök, amikről nem is gondolnád, hogy működnek

Borítókép: Így lehet a kék szem még kékebb! Egyszerű sminktrükkök, amikről nem is gondolnád, hogy működnek Forrás: Europress
Néhány egyszerű sminktrükkel még látványosabb, még kékebb, még igézőbb lehet a kék szem.

Megkockáztatom a kijelentést: mindeddig rosszul sminkelted a kék színű szemedet. Nem hiszed? Akkor figyelj csak, hogyan tehetnéd még kékebbé, még "világítóbbá" az összhatást, és még ellenállhatatlanabbá a végeredményt!

Azért mertem ilyen bátran megnyilatkozni a kék szem sminkeléséről, mivel nekem is kék szemem van, és hosszú kísérletezgetésre és rengeteg profi tanácsra volt szükségem ahhoz, hogy rájöjjek, hogyan érhetem el azt a bizonyos "Wow, neked mennyire világítanak a kék szemeid?!" reakciót másoknál. A kék szem ugyanis akkor igazán ragyogó, ha sok fény éri: ha szürkeség van odakint, a tekintetünk is beszürkül tőle. DE! Van megoldás!

A kék szemnek ugyanis megvan az a hasznos tulajdonsága, hogy képes váltogatni az árnyalatát, legalábbis úgy tűnik, mintha hol ilyen, hol olyan kék/szürkés/zöldes lenne. És remekül alkalmazkodik a színekhez, amik körbeveszik. Például egy ragyogó kék felső vagy fülbevaló azonnal kiemeli a kék színű szemet, és ugyanezt teszik a kékes árnyalatú szemfestékek - de nem mindegy, hogyan használjuk őket!

Ha igazán friss, mai, modern sminket szeretnél, és olyat, ami tökéletesen kihozza a szemed színét, válassz egy élénk árnyalatú, kissé fénylő kékes, zöldes, türkiz szemceruzát, és azzal egyetlen jól látható, de viszonylag keskeny vonallal kontúrozd körbe a szemed a szemformádnak megfelelően. Ja, hogy eddig is így csináltad? Nos, van azért előtte pár fontos lépés, amit mindeddig kihagytál!

1. Primer

Mindenképp használj szemhéjalapot vagy más néven szemhéjprimert a festék alá, az egész szemhéjadra felvíve. Ez azért fontos, mert megakadályozza, hogy elmásszon a szemfesték, tartóssá teszi, és sokkal jobban kihozza a színeket.

2. Fehér szemceruza

A primert hagyd alaposan megszáradni, majd kontúrozz a szín alá egy erős fehér szemceruzával. Ha erre húzod rá közvetlenül a színt, élénkebb és tartósabb is lesz.

Terméktipp: Catrice Kohl Kajal szemceruza, fehér

3. Jöhet a szín!

Próbálgasd a kézfejeden és a legerősebben pigmentáltat válaszd, azt ami fénylik is kissé. A világosabb árnyalatok általában jobban működnek és erőteljesebben hangsúlyozzák a szemet. Ne riadj vissza akár egy vadabb neonkéktől se!

Terméktipp: Avon True Diamonds szemkontúrceruza, avononline.avon.hu

4. Nem mindegy, hogyan spirálozol!

A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy a színes kontúrceruzához intenzív fekete szempillaspirált tesznek fel - ezzel máris tompítják, elfedik a ceruza színét és gyengítik az összhatást, mivel nem a szín lesz a fókuszban, hanem a szempillaspirál fekete kerete. Én azt javaslom, teljesen hagyd el a szempillaspirált, csak szempillagöndörítővel nyisd ki a tekintetedet; de ha te is azok közé tartozol, aki meztelennek érzik magukat szempillafesték nélkül, használj inkább egy természetes barnát a fekete helyett.

Terméktipp: The Body Shop Super Volume szempillaspirál, barna, the-body-shop.hu