Csináld magad otthon: rövid hullámos haj variációkkal

Borítókép: Csináld magad otthon: rövid hullámos haj variációkkal
Az idei nyár slágerfazonja egyértelműen a rövid hullámos haj! Íme a legjobb változatok és néhány okos tipp az elkészítésükre.

Bárhova kattintunk, bármerre nézünk úgy tűnik, mindenki szabadulni igyekszik hosszú loboncától és rövidre, bobosra, fül alá vagy vállig érőre vágatja a haját. Majd belecsavar néhány huncut hullámot... Íme a rövid hullámos haj készítésének menete lépésről lépésre és hozzá néhány inspiráló frizura is a galériánkban!

Így lődd be: a rövid hullámos haj

1. Moss és hidratálj!

A rövid hullámos haj előkészítése rendkívül fontos: alaposan mosd meg a tincseidet jól hidratáló samponnal és ne hagyd el a balzsamot sem. Formázás során ugyanis ennél a fazonnál fennáll a szöszösödés veszélye, attól pedig egészségtelennek, töredezettnek tűnnek a tincseid. Ha viszont egy gazdag, simító, fényt adó balzsammal gondoskodsz a megfelelő hidratálásról, ezt a malőrt elkerülheted.

2. Vidd fel a formázót!

Van aki a hajhabra eszküszik, másnak a fromázó krémek vagy a zselés textúrájú spray-k jönnek be – bármi jó lehet, a lényeg, hogy olyat keress, ami "kócos" hatást ígér. Vidd fel a tincsekre egyenletesen eloszlatva, megfelelő mennyiségben (ezt a legnehezebb eltalálni – kísérletezz, három-négy alkalom után már tudni fogod, mennyi kell belőle), majd száríts rá a tincsekre diffúzoros hajszárítóval vagy hagyd szabad levegőn közepesre száradni.

Matrix Mess Maker formázó spray laza hullámokhoz
got2be MADE4MESS hajformázó zselé – kócos hatású

3. Tekergesd, csavargasd!

Szekcióként ragadj meg egy-egy tincset (ne mindegyiket!), tekerd fel őket az ujjad köré, és rögzítsd hullámcsattal. Szárítsd meg őket hajszárítóval, majd engedd le a feltekert fürtöket, végül pedig, ha úgy kívánják, fésüld át őket egy nagyfogú fésűvel vagy kefével. Játssz a választékoddal: ennek segítségével is beszabályozhatod a hullámos tincseket!

Ha szabályosabb hullámokat szeretnél, vedd elő a hajsütővasat! A besütésnél nagyon figyelj az irányra: mindig ugyanabba az irányba kezd el sütni a következő tincset, mint az előzőt – csak így lesznek szép szabályosak a hullámaid. Besütés után mindenképp fésüld ki a hajad, ne hagyd meg különálló tincsekben, mert a loknik ma nagyon nem menők! És már készen is a rövid hullámos haj, azaz a legtrendibb 2016-os nyári frizura!

Inspirációra vágysz? Nézd meg, ezek a sztárok (és fodrászaik) hogyan csinálják!