8 meghökkentő tény a bőröregedésről

Borítókép: 8 meghökkentő tény a bőröregedésről
Sosem késő változtatni a rossz szokásainkon! Neked is van olyan, amivel ártasz a bőrödnek? Olvasd ezt végig, és meríts belőle motivációt!

Cikkünk megírásában együttműködő partnerünk az Ewopharma – Daylong.

Szeretnéd, ha a bőröd minél kevésbé árulkodna a korodról? Persze, a gének is befolyásolják azt, hogy milyen gyorsan öregszik a bőröd, de szerencsére te is tehetsz – méghozzá sokat – azért, hogy késleltesd a folyamatot. Íme 8 fontos információ és adat a bőrünk öregedéséről!

1. A bőr öregedési folyamataiért 60%-ban a genetikai tényezők, 40%-ban viszont külső tényezők, az életformánk okolható. Azaz 40% csak rajtunk múlik.

2. Ami hízlal, az nagy valószínűleg rossz a bőrnek is. A túlzott cukorfogyasztás a bőrt is öregíti, a cukor ugyanis roncsolja a kollagén és elasztin rostokat.

3. A bőrt leggyorsabban és legerősebben öregítő tényezők: a dohányzás, a káros UV-sugarak, a depresszió és a túlzott stressz.

Forrás: Europress

4. Ha az oldaladon alszol, az állad és az orcáid ráncolódnak, ha a hasadon a szemkörnyéked és a homlokod is. Ráncok szempontjából a legjobb háton aludni.

5. A napszemüveg rendszeres viselése jelentősen késleltetheti a szem alatti ráncok megjelenését. Ezekért ugyanis elég nagy mértékben az arcmimika a felelős. Ha kevesebbet hunyorogsz, kevésbé leszel ráncos.

6. A rendszeres sport serkenti a vérkeringést, a bőr vérellátását, lassítva ezzel az öregedési folyamatokat.

7. Azoknak a bőrük, akik napi 10 szál vagy annál több cigarettát szívnak, kimutathatóan sokkal gyorsabban öregszig, mint a nem dohányzó társaiknak.

8. Azok, akik rendszeresen használnak fényvédő krémet, 24%-kal kevésbé mutatják a bőröregedés jeleit. Az összes káros tényező közül ugyanis a káros napsugarak felelősek leginkább (90%-ban!) a bőr öregedéséért.

Daylong Ultra SPF25 Lotion, 100 ml (3423 Ft)