A boldog párkapcsolat titka – hány pontot tudsz kipipálni?

terapeuta,szerelem,házasság,párkapcsolat,tanács
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A párok nagy része csak 5-6 rossz év után fordul szakemberhez, és ilyenkor már nehezebb segíteni. A dédelgetett sérelmek megmérgezik a párkapcsolatokat, ezért a párterapeuták állítják: inkább egy veszekedés, mint a hallgatás!

Linda és Charlie Bloom több évtizede foglalkoznak párkapcsolati válságokkal, és nem mellesleg 46 éve élnek boldog házasságban. Tapasztalataikból mindenki okulhat, akinek van párkapcsolata az is, aki pedig még párválasztás előtt áll, annak is érdemes megfontolnia a tanácsaikat.

  • A szerelem ellentéte a közöny, vagyis minden nap dolgozni kell azon, hogy mindig egy kicsit fejlődjön a kapcsolat. Nem szabad elhanyagolni az intim pillanatokat, tudni kell a napi rohanás közepette is időt tölteni azzal az emberrel, aki fontos. Ez pusztán odafigyelés kérdése, és nem árt tudatosan megtervezni a közös programokat!
  • Gyorsan meg kell oldani a konfliktusokat, nem szabad halogatni. Idővel a sérelmek csak elmélyülnek, és sokkal nehezebb feloldani azokat.
  • Törődj magaddal, mert csak azt tudod adni a párodnak, amilyen vagy. Minél egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb vagy, annál inkább így érzi magát a partnered is.
  • Meg kell tanulni elfogadni, szeretni a másik különbözőségét, annál is inkább, mert ami nincs meg benned, de a partneredben igen, abból te is tudsz építkezni tanulni. Az emberek sokszínűek, nem szabad az apró bosszúságokra helyezni a hangsúlyt.
  • Életben kell tartani a lángot, ezért fontos, hogy rendszeresen szeretkezz a pároddal. A szex ugyanis nagyon jó eszköz az érzések kifejezésére, a vágyak megélésére.
  • Egy jó kapcsolat nem statikus, ezért ne kényelmesedj bele. A puszta jelenlét nem elég a boldogsághoz, a közös fejlődés is nagyon fontos.
  • Ha valami bánt, akkor ki kell mondani, akár a nyílt konfliktust is vállalni kell. A sérelmek dédelgetése, magadban tartása biztosan kapcsolat-gyilkos.
  • Charlie és Linda szerint a párok többsége 5-6 rossz év után fordul szakemberhez. Ne várj addig, amíg esetleg megoldhatatlanok lesznek az ellentétek.
  • Töltsetek időt kettesben akkor is, ha gyerekeitek vannak, olyan programokat iktassatok be a hétköznapokba, amelyek mindkettőtöket kikapcsolnak.
  • Tanulj megbocsátani, a neheztelés nagyon alattomosan rombolja a kapcsolatot!
Tovább olvasok
Komolyabban vesszük a fiúk fájdalmát, mint a lányokét

Egy friss kutatás szerint máshogy becsüljük meg a különböző nemű gyerekek fájdalmát. Nagyobbra becsüljük a fiúk fájdalmát a lányokéval szemben.

Nyolc dolog, amire még használhatod a régi telefonodat

Mielőtt visszavinnéd a szolgáltatónak vagy elektronikus hulladék válna belőle, nézd meg, hogy nem tudod-e még valamire használni az elfekvőben levő okostelódat.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem