6 baki, amit fürdés közben elkövetünk - Te is!

Borítókép: 6 baki, amit fürdés közben elkövetünk - Te is! Forrás: Europress
Azt hiszed, ez olyan egyszerű, hogy nem is lehet közben hibázni?

A napi rutin része, nem is nehéz művelet, mégis fennáll a hibázás lehetősége fürdés közben. De mégis mik azok a dolgok, amik árthatnak a bőrödnek? Felsoroljuk a bakikat, amiket jobb elkerülni.

1. Túl forró víz

Ha a csapot nagyon forróra tekered, a bőröd már pár másodperc alatt is alaposan kiszáradhat. A nagyon meleg víz elvonja a természetes olajokat a bőrödtől, ezért húzódni fog, viszketni és fájni a túl forró zuhanyok után.

2. Kemény víz

A kemény vízről nem te tehetsz, ez környék függő, azonban a káros hatásai ellen neked kell védekezned. A hajadban és a bőrödön is sok olyan ásványi anyag, lerakódás marad a kemény víztől, amik nem tesznek jót neki. Ha kemény a víz nálad, szerezz be egy vízszűrőt, különben száraz, fakó lesz a bőröd, és töredezett a hajad.

3. Helytelen tusfürdő választás

Sajnos el kell keserítenünk: attól, hogy jó illata van a tusfürdődnek, még nem feltétlenül hatékony is. Csekkold le a csomagolását, ugyanis előfordulhat, hogy túl sok vegyi anyagot tartalmaz, ettől pedig irritálja a bőrt. Keress természetes szappanokat, tusfürdőket inkább!