3 szokás, amitől még gyorsabban öregszel

Borítókép: 3 szokás, amitől még gyorsabban öregszel
Nem csak attól tud öregedni a bőröd, ha kívülről nem foglalkozol vele eléggé.

A hidratálás, a napvédelem és a dohányzásról való leszokás már szinte alap. De hogyan tudsz még vigyázni a bőrödre, hogy ne ráncosodj idő előtt?

Haragtartás

Ha valakire haragszol, mondd el neki, majd engedd el a haragod. Ha rendszeresen elnyomod magadban a sértettséget vagy nem mondod ki, ha bánt valami, felgyűlik benned a harag, és ez sajnos nem csak a lelkednek, de a bőrödnek is rosszat tesz. Arról nem is beszélve, hogy a vérnyomásod is felmegy, amitől hosszú távon szintén ráncosodni kezdhetsz.

Stressz

Ha rendszeresen izgulsz, szorongsz és elnyomott problémáid vannak, alapból öregszik a bőröd, és emellett észreveheted azt is, hogy ilyen állapotban sokszor grimaszolsz, húzod össze a szemedet vagy a szádat. Ezek a mozdulatok nagyon rosszat tesznek az arcodnak, ezért fontos, hogy igyekezz lazítani.

Lustaság

Ha lusta vagy, és nem szeretsz mozogni, a tested mellett az arcod is tönkremehet. Ugyanis ha az izmaidat átmozgatod, a vér jobban áramlik a testedben, és a bőrödbe is több vér jut, ezáltal a fontos tápanyagok bekerülnek a bőrödbe. Feszesebb és rugalmasabb marad, ezért irány rendszeresen edzeni.