A 3 legjobb házi ránctalanító praktika

Borítókép: A 3 legjobb házi ránctalanító praktika
A ráncok ellen gyors, otthoni módszerekkel is meg lehet küzdeni.

Az arcon, a nyakon és a kezeken is gyakoriak lesznek a ráncok az évek elteltével, de nem feltétlenül! Ha megfelelően foglalkozol ezek megelőzésével, éveket tagadhatsz le a korodból. Nem kell vagyonokat költened méregdrága krémekre, otthon is remek pakolásokat készíthetsz, amikkel megőrzös a fiatalságodat. Íme, 3 csodaszer!

Olívaolaj + mandulaolaj

Keverj össze a két olajból fele-fele arányban annyit, hogy jól bele tudd masszírozni a bőrödbe esténként. Hidratálják a bőrt, és regenerálják a sejteket. Bemasszírozva jó mélyre eljut a hatóanyag, így még erősebb a hatás. Nem is kell lemosnod, aludhatsz a keverékkel az arcodon. Ha mézet is teszel a keverékbe, 1-2 óra után érdemes lemosni, de még több tápanyagot juttatsz a bőrödbe, és a méz az elhalt bőrt is szépen eltávolítja.

Aloe vera

Igazi csodaszer az aloe vera és a növényből kinyert zselé. A nap bármely szakában használhatod bármelyik testrészedre hidratáló, ránctalanító és frissítő krémként. Nagy mértékben fokozza a bőr rugalmasságát.

Gyömbér + banán

Nyomkodj össze egy banánt és reszelj bele gyömbért. Meg is ehetnéd, mert elég jó nasi, de inkább tedd az arcodra. Magas antioxidáns tartalma miatt mindkét növény hatásos a ráncok ellen, és a banán ásványi anyagokban gazdag, tehát olyan, mint egy igazán jó arckrém. Még jó illatod is lesz a banános-gyömbéres pakolástól. Ismételd meg a műveletet heti kétszer!