10 dolog, amitől gyorsabban öregszel

10 dolog, amitől gyorsabban öregszel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

F

Félsz, hogy idősebbnek fogsz tűnni a korodnál a ráncok miatt? Előzd meg!

Létezik néhány olyan szokás, tevékenység vagy életmód, amitől gyorsabban kezdenek kialakulni a ráncok, karikásak lesznek a szemeid és idősebbnek fogsz tűnni, mint ahány éves valójában vagy. Jobb ezt elkerülni. Íme, 10 dolog, amitől gyorsabban öregszel!

1. Zsírmentes diéta

Egyes zsírokra, olajokra nagyon is szüksége van a testednek ahhoz, hogy ne induljon el idő előtt az öregedés folyamata. Néha nyugodtan fogyassz zsírosabb húsokat, és Omega-3 zsírsavat pedig rendszeresen vigyél be a szervezetedbe.

2. Állandó szívószál használat

Néha egy-egy üdítőt elszürcsölhetsz szívószállal, de ha rendszeresen csak így iszol, a szád körüli bőr nagyon hamar gyűrődni kezd, és kialakulnak a ráncok.

3. Helytelen alvás

Ha az oldaladon alszol, az arcbőröd folyamatosan nyomásnak van kitéve. Feküdj kisimulva a hátadon, ettől a bőröd is kisimul.

4. Rossz tartás

Ha nem egyenesen tartod a hátadat, folyton görnyedsz, nagyon rosszat teszel vele e testednek. Erősítsd meg a hátizmaidat, járj el masszőrhöz is, és ne hagyd, hogy görbe legyen a tartásod.

5. Nem használsz fényvédőt

Nem győzzük hangsúlyozni, milyen fontos, hogy legyen rajtad fényvédő krém az év minden szakában, ha kültérre mész. Így a káros sugárzás ellen védve leszel és nem alakulnak ki ráncok. A sorrend mindig a következő: hidratáló, fényvédő, majd alapozó vagy BB-krém.

6. Túl erős fűtés

Nem kell, hogy a meleggel feleslegesen kiszárítsd a lakás levegőjét, és ezzel együtt a bőrödet is. Tudod, kiszáradt bőr = közeledő ráncok.

7. Túl sok cukor

A cukor nem csak az alakodnak, a bőrödnek is rosszat tesz. Kerüld, ahogy tudod!

8. Dohányzás

Ígérd meg, hogy leteszed a cigit! Ha nem akarsz szürke, fakó bőrt, egy csomó betegséget és ráncokat, akkor jobb, ha nem gyújtasz rá többet.

9. Alváshiány

Ha nem vagy kipihenve rendesen, karikás szemek, fakó bőr és száraz, ráncos arc lesz az eredménye. Igyekezz mélyen. pihentetően és eleget aludni rendszeresen!

10. Stressz

Iktasd ki a stresszt! Ha a határidőktől rettegsz, szerezz be egy naptárat, és szervezz meg mindent jól az életedben, hogy ne kelljen ilyenektől félni. Ha a munkádtól, akkor igyekezz újat keresni. Ha bármi mástól szorongsz, akkor a lazítás, jóga a megoldás. Stresszmentes élet = szép bőr.

Kép
Ezek nem normálisak! 19 hátborzongatóan kreatív családi halloween-kosztüm

Néha rémisztően jó mulatság, amikor összeöltözik a család!

Őszi ünnepi reggeli: sütőtökös kalácspuding

Tökéletes őszi-téli reggeli ünnepnapra is!

Gondoltad volna, hogy ezekkel is lehet halloweeni tököt faragni? – 9+1 eszköz

Kreativitásból sosincs hiány! Ezeket az eszközöket is használhatod tök faragáshoz! ;-)

A szájzug berepedés 5 leggyakoribb oka

Ha a szájzug berepedés visszatérő problémát jelent, fontos kiderítenünk a kellemetlen tünet okait.

DQ: A digitális intelligencia tanulható. Így tanítsd meg rá a gyerekedet 8 lépésben

Az IQ-hoz és az EQ-hoz (érzelmi intelligencia) hasonlóan az is mérhető, hogy képes-e az ember hozzáférni a digitális médiához és képes-e megfelelően, biztonságosan és produktívan bánni vele. Ezt DQ-nak, digitális intelligenciának nevezzük. Hálistennek a digitális intelligencia könnyen fejleszthető.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft