Mi is az az argán, és mi mindenre jó a fürdőszobádban?

Borítókép: Mi is az az argán, és mi mindenre jó a fürdőszobádban?
Képzeld csak el, milyen jó lehet az a növény, amiért a kecskék fára mászni is képesek!

Egy kis diónak az olaja szinte csodákra képes. A marokkói növény termése gyógyítja a sebeket, szépíti a hajat és a bőrt, jó a rovarcsípések ellen, gazdag A- és E-vitaminban, és a marokkói kecskék még fára is másznak azért, hogy megehessék.

Az argánolajat a test minden táján alkalmazhatod. Eláruljuk, mik a legjobb tulajdonságai.

1. Használhatod éjszakai hidratálónak

Gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros nyomot és remekül táplálja az arcbőrt. Kenj éjjelre argánolajat az arcodra, és masszírozd bele. Annyi A- és E-vitaminhoz juthat a bőröd, hogy a ráncok is elkerülnek.

2. Tonizáló hatása van

Ha szeretnél mindig ragyogó bőrt, keverj 2-4 cseppet a kedvenc arctonikodhoz, vagy készíts zöld tea és argánolaj keverékéből saját tonikot. Vattával törölgesd át esténként az arcodat, és helló, ragyogó bőr!

3. Az akne ellen is beválik

Jó hír a problémás bőrűeknek. Bizonyítottan csökkenti az aknét az argánolaj. Kend be vele a problémás területeket, emellett pedig rendszeresen tonizálj is argános termékekkel. A leghatékonyabb, ha teafa olajjal kombinálod.

4. Borotválkozás utáni kiütések és égett bőr? Ezek már a múlté!

Ha fáj, csíp és kiütéses a bőröd borotválkozás után, esetleg a strandon kissé odakaptál, masszírozz a területre 1-2 csepp olajat. Hamar enyhíti a fájdalmat.

5. Az egyik legjobb hajpakolás

Hajmosás után a nedves hajvégeket kend be néhány csepp olajjal, amit a tenyeredben összedörzsöltél. Ne mosd ki, hagyd benne a hajadban, majd szárítsd meg. Nem csak fényessé varázsolja, megszelidíti és ápolja a hajat, de még remek formázó hatása is van.

6. Ajakbalzsamként is szuper

Egy cseppet oszlass el a szádon, és érezd a puhító hatást néhány perc alatt.

Mi ez, ha nem csodaszer?