3 illat, ami azonnal jobb kedvre derít

Borítókép: 3 illat, ami azonnal jobb kedvre derít
Az illóolajok zseniálisak. Különböző fájdalmak enyhítésére, hangulat javításra és egyes betegségek ellen is hatékonyak.

Ha fáradt vagy, esetleg nem a legjobb a hangulatod, szerezz be néhány illóolajat, amelyek és egy kis relaxáció segítségével azonnal jobb kedvre derülsz. Eláruljuk, melyik az a három, ami a legjobb hatással van a kedvedre!

1. Citrom

Ha citromos aromaterápiás olajjal illatosítod a helyiséget, ahol vagy, hamarosan sokkal jobban érzed magad. A citrom segít ellazulni, megnyugtat, de közben nem álmosít. Illata a nyarat juttatja eszedbe. Nagyon jól segíti a koncentrációt, és ha esetleg mérges vagy, ellazítja az idegeidet.

2. Jázmin

Ugyanúgy megnyugtatja és ellazítja az idegeidet, mint a levendula, de frissebb és tavasziasabb illata miatt nem bíztatja az agyadat alvásra. A jázmin hatására optimista érzéseid és önbizalmad lehet, antidepresszáns anyagként is kiváló. Akár illóolajként, akár a parfümöd összetevőjeként válaszd a vidámmá tevő virágot, a jázmint.

3. Rozmaring

Nincs is jobb, mint egy hétfő reggeli vagy péntek délutáni rozmaringos aromaterápia. Amellett, hogy a memóriát pozitívan stimulálja, (azaz vágni fog az eszed tőle) a hangulatod is remek lesz. A mentális fáradtságot és a fejfájást is segít leküzdeni, és az izmok ellazításában is hatékony.

Próbáld ki őket!