Nem mindegy, mikor, hogyan: Így használd helyesen a szépségolajakat

Borítókép: Nem mindegy, mikor, hogyan: Így használd helyesen a szépségolajakat
Egy felmérés szerint a tavalyi év során háromszor annyi olajat adtak el, mint bármikor korábban. Ez nem lehet véletlen!

Tényleg nagyon hatékonyak a szépségolajok, és erre elkezdett végre rájönni minden szépségimádó. Azonban nem mindegy, hogy milyet, mikor és hogyan használunk. Eláruljuk az olajak titkait!

Mi mehet éjjelre és mi mehet nappalra?

A nehezebb, testesebb olajokat, például az avokádóé és a kókuszé, hanyagold nappal, de éjszakára annál inkább érdemes őket alkalmazni. Alvás közben remekül beszívódnak és ápolnak, de nappal úgy néznél ki bennük, mintha a fritőz mellett álltál volna napokon keresztül. Nappalra válassz citrom- vagy grapefruit olajat a bőrödre. Gyorsan beszívódnak és hatékonyan ápolnak.

Válassz a bőrödnek és hajadnak megfelelőt!

Ahogy a krémeknél, az olajoknál is fontos figyelembe venni a bőrtípusodat. Száraz bőrűeknek ajánlott az avokádó-, kombinált vagy aknéra hajlamos bőrűeknek a jojoba-, vízhiányos bőrűeknek pedig a rózsaolaj.

Ha a hajadat szeretnéd ezekkel a csodás készítményekkel ápolni, az argánolaj bármilyen típusnak jót tesz. Ha túl kevés hajad van, és sűrűbb, nagyobb volumenű frizurára vágysz, vesd be a moringát, ha a szárazsággal küzdesz, akkor a kókuszolaj lesz számodra a legjobb.

" url=" "_blank

Nem mindegy, mit hova!

Testolajakat csak testre, arcolajakat csak arcra, hajolajakat csaj hajra alkalmazz. Ez fő szabály, ne kísérletezz vele!

Mennyi az annyi?

Szerezz be egy gyógyszertári pipettát, és azzal adagold a varázslatos olajokat. Ha hosszú hajadra tennél belőlük, nagyjából egy százforintosnyi adagot tegyél a tenyeredre, és oszlasd el a hajadon. Az arcodra viszont elég egy nagyjából örforintos méretű dózis.