A szezám négy szépítő hatása

Borítókép: A szezám négy szépítő hatása
Nem is gondoltad volna, mennyi mindenre hatásos a szezám.

Évek óta nagy sikernek örvend a szezámmagból készített olaj. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható, és nagyon gazdag E-, D-, és B-vitaminban. Mire a legjobb használni?

Megelőzi a bakteriális fertőzéseket

A gyulladt és sebes bőrre nagyon jó ötlet szezámolajat használni, hiszen hatékonyan leküzdi a fertőzéseket, nem engedi a baktériumoknak, hogy megtelepedjenek a sebekben. Az olaj jó mélyen a bőrbe szívódik, és méregteleníti.

Lelassítja az öregedést

A szezámolaj hihetetlenül hatásos a ráncok ellen is. Könnyen beszívódik, így ha rövid ideig a bőrbe masszírozod, mélyre eljut, és megelőzi a sejtek oxidációját, ez pedig bőrfiatalodást eredményez. Amellett pedig, hogy a ráncok ellen felveszi a kesztyűt, még ragyogó bőrt is varázsol.

Helyrehozza a sérült bőrfelületeket

Javítja a vérkeringést, és naponta többször alkalmazva a hegeket, sebes felületeket szépen gyógyítja. Masszázsolajként alkalmazva mélyre eljut, így gyorsan és hatékonyan teszi rendbe a bőr hibáit.

Hidratál

Hidratáló krémekbe is előszeretettel kevernek szezámolajat, ugyanis amellett, hogy tápanyagokat juttat a bőrbe, még extrán puhítja is azt. Próbáld ki, és meglátod, néhány hét használat után olyan selymes lesz a tested minden pontja, mint még soha!

Igazán csodás növény a szezám!