Te ettél valaha földet? Ha nem, ezt a szuper gyors „Száz év magány ”csokis desszertet ki kell próbálnod!

Borítókép: Te ettél valaha földet? Ha nem, ezt a szuper gyors „Száz év magány ”csokis desszertet ki kell próbálnod! Forrás: Nóri
Ma 4 éve, hogy 87 éves korában elhunyt a Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez, akinek többek között olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Szerelem a kolera idején, A szerelemről és más démonokról, vagy a Száz év magány. Mivel ez egy igen jeles dátum, és amúgy is egész nap egyedül voltam itthon, egy finom desszert pedig mindig jól jön, elkészítettem egy igazi irodalmi ínyencséget: az általam csak „száz év magány”-ra keresztelt mennyei csokis-pohárdesszertet.

Hogy miért kapta a nevét ez az édesség a Száz év magányról?

A regény egy eldugott kis columbiai faluban játszódik, amihez Marquez, a saját gyerekkori emlékeit és tapasztalatait használta fel. Macondoban mindent belep a por, nagy a szárazság, észrevétlenül váltakoznak az évszakok, és szinte semmi sem történik.

A történetben egy család életének száz évét követhetjük végig. Van köztük katona, van aki tengert járja és van, aki szerzetes módjára elvonultan él. Egy azonban mindegyikőjükben közös: a magány. Nem találják a helyüket a világban, boldogtalanok, és mintha semmi keresnivalójuk nem lenne a földön, csak véletlenül kerültek volna erre a bolygóra. A történetben minden megtörténhet, és minden meg is történik! Emberek malacfarokkal születnek, van aki 120 évig él, egy nő pedig szülei csontjait hordja a nyakában, és földet eszik, mindezt a lehető legtermészetesebb módon. Miért ne tehetnénk hát mi is ezt?

Forrás: Nóri - Éva magazin

Ha még nem olvastad a Száz év magányt...

...azt ajánlom szerezd be a könyvet, készítsd el a most következő desszertet, dőlj hátra egy kényelmes fotelban, és élvezd a regény minden sorát, miközben kiskanállal olyan ízletes földet majszolgatsz, mint még soha!