Szaloncukor házilag: tökéletes gasztroajándék neked és a szeretteidnek
Ha van a családodban olyan személy, akinek valamilyen ételintoleranciája van, vagy nem eszik cukrot, esetleg él-hal a különleges édességekért, érdemes elkészítened számára a házi szaloncukrot, akár gasztroajándékként. Természetesen magadat is meglepheted vele, ahogyan én tettem. Kísérletezésnek indult ugyan, de olyan jól sikerült, hogy lassan nekiállok ipari mennyiséget legyártani belőle, mert biztos vagyok benne, hogy a szeretteim is odáig lesznek érte.
Házi szaloncukor
Gyakorlatilag bármilyen masszából előállítható, ami formázható és van tartása: gesztenye, marcipán, aprított aszalt gyümölcsök vagy darált csonthéjasok, sőt még zabkásából is készülhet. Az én választásom a kókuszreszelékre esett, amit aszalt vörös áfonyával gazdagítottam, majd édeskés sűrített tejjel (így külön édesítést sem igényelt) tettem formázhatóvá.
Ha érdekel, hogyan is készül lépésről lépésre az én kókuszos-vörös áfonyás szaloncukrom, kattints a galériára!
Ugyan kissé rusztikus lett a végeredmény, én nem bántam, hiszen éppen ettől látszik, hogy saját kezűleg készültek. De, ha valaki egységesebb szaloncukorra vágyik, jégkockatartóban is elkészítheti a bonbonokat, így egyforma darabokat kap majd.