Szakértő védelem a száraz bőrnek

Borítókép: Szakértő védelem a száraz bőrnek
A bőrünk a testünk őre!

Testünk és környezetünk, valamint önmagunk és a többi ember közötti védőpajzsként a bőr megóvja szervezetünket, és segít az érintés megtapasztalásában. Kölcsönhatások és interakciók színhelyéül is szolgál, ezáltal pedig kulcsfontosságú szerepet játszik szervezetünk ellenálló-képességének kialakításában, és számos biológiai, kémiai és pszichológiai funkciót lát el.

Milyen hatással van környezetünk a bőrünkre? Életkörülményeink megzavarhatják bőrünk védelmező szerepét. A környezeti tényezők mind olyan fiziológiai reakciókat váltanak ki, amelyek a bőrfelület hatékony védekezőképességét befolyásolják. A tél különösen kíméletlen próba elé állítja bőrünket. A hideg, száraz levegő, a fény hiánya és a szél meggyengíti a felhámot, különösen azokon a területeken (arc, kéz és ajkak), amelyek leginkább ki vannak téve e hatásoknak. Megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritáció és a száraz bőr valamennyi egyéb tünete. Télen különösen fontos a bőrünk megfelelő ápolása, hiszen a hideg hatására a bőr lipidtartalma nagymértékben csökken, bőrünk elvékonyodik, így védekezőképessége gyengül. Fontos, hogy télen az időszaknak megfelelően – bőrtípusunktól függetlenül – változtassunk testápolási szokásainkon és táplálóbb, gazdagabb textúrájú termékeket használjunk.

A Bioderma Atoderm termékcsaládja széleskörű megoldást nyújt a normál, száraz, valamint irritált atópiás bőr tisztítására és ápolására egyaránt. Parabénmentes és hipoallergén termékei a legérzékenyebb bőr ápolására is kiválóak. Különböző textúráinak köszönhetően – gél, krém, olaj, balzsam – mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb készítményt.

Intenzív táplálás gyermekeink bőrének is
A száraz bőr a babákat is érinti, hiszen az atópia örökletes bőrprobléma is lehet. A csecsemők egészséges bőrfelszínének megőrzése érdekében javasolt a bőrszárazság korai kezelése olyan termékkel, amellyel a bőr védelmi funkcióját megerősítjük és az összetevők gondos megválogatása révén az allergia kockázatát minimalizáljuk. A Bioderma széleskörű megoldást kínál a bőrszárazság megelőzésére és kezelésére minden bőrtípus és korosztály számára annak érdekében, hogy bőrünket ellenállóbbá tegye, annak természetes biológiai folyamatait visszaállítsa.

BIOLÓGIA A BŐRGYÓGYÁSZAT SZOLGÁLATÁBAN