Hőségriadós házikoszt: sütés és főzés nélküli ételek a hét minden napjára

sütés nélküli ételek,főzés nélküli ételek,nyár,hőség Forrás: pinterest
Az ínycsiklandó és/vagy egészséges ételek elkészítése nem feltétlenül jelenti azt, hogy órákon át a dögmeleg konyhában kell tüsténkedned, sőt! Most mutatunk néhány olyan fogást a levesektől egészen a desszertekig, amihez be sem kell kapcsolnod a tűzhelyet!

Hidd el, akkor sem kell lemondanod a házikosztról, ha rekkenő hőség van. Egy kis kreativitással, némi újragondolással és néhány szuper alapanyaggal nagyon fullos harapnivalókat állíthatsz elő, amelyek egyáltalán nem igényelnek hőkezelést.

Persze a konyhát nem csak hőség miatt, hanem a vele járó lustaság és elgyötörtség miatt is szeretjük ilyenkor elkerülni...

Éppen ezért olyan főzés nélküli ételeket válogattam most össze neked – túl a hagyományos szendvicseken és salátákon –, amiket mindenképp érdemes kipróbálnod, amíg kicsiny hazánkban ilyen észveszejtően sivatagiak a körülmények.

A most következő főzés nélküli ételek, illetve ötletek egytől egyig frissek, egészségesek, izgalmasak és egyben roppant könnyű zöldséges fogások, amelyek persze húsos verzióban is elkészíthetőek, ebben az esetben azonban nem tudod kibekkelni a hőkezelésüket. Ha mindenképpen húsos fogásokra vágysz én azt tanácsolom szerezz be frissen sült grillcsirkét, amit otthon tovább turbózhatsz, kombinálhatsz vagy válassz olyan füstölt húsokat, halakat, amelyeket azonnal fogyaszthatsz és tehetsz az ételekbe, esetleg, ha kedveled a halas fogásokat érdemes lehet kipróbálnod azok marinálását is.

Neked van bevált recepted a hőség idején?