Mentsd meg a bolygót – na jó, egyelőre kezdd csak a spirál hajgumikkal

spirál hajgumi,tipp,praktika Forrás: pinterest
Sokszor hordod copfban a hajadat, ami ezáltal gyakran megtörik és a súlyától a fejed is megfájdul időnként? Akkor biztosan rátaláltál már a spirál hajgumira – a nők hajának barátjára -, amiből valószínűleg nem egy, de nem is két darabot amortizáltál már le.

Lehet utálni és imádni is a spirál hajgumit, hiszen nem ez az egyik legszebb darab, amit a hajunkban hordhatunk. De tény és való, hogy nagyon kényelmes viselet.

  • nem töri meg a hajszálakat, vagyis nincs káros hatással a haj szerkezetére,
  • nem húzza-tépi a hajat,
  • ráadásul bármilyen hajtípussal és hajhosszal viselhető.

Azonban egy bibi van vele:

ha nem jó minőségű spirál hajgumit választasz, akkor bizony hamar elnyűheted a kis kedvencedet, amely így sajnos előbb-utóbb a kukában végzi majd.

Ha nem szeretnél újra és újra beruházni a spirál hajgumikba, akkor két lehetőséged van. Vagy válassz minőségi darabokat ezekből (persze célszerű így is vigyázni rájuk), vagy megpróbálhatod megmenteni a kissé betegecske példányaidat – ha még megvannak…

Mi mindenképp arra biztatnánk, hogy ha már van egy-két ilyen gumid, akkor viseld őket addig, míg tényleg ki nem lehelik a lelküket, így a pénztárcád mellett a környezetünket is megóvhatod - hiszen ne feledd, ezek bizony 100%-ig műanyagból készülnek. Most jogosan merülhet fel benned a kérdés: oké, de hogyan?

Szerencsére létezik egy faék egyszerűségű trükk, amivel pillanatok alatt visszanyerheti a spirál hajgumi eredetei formáját!

spirál hajgumi,tipp,praktika,hajgumi
Forrás: Nóri/Éva magazin
Így mentheted meg a kinyúlt spirál hajgumit!

Fogj egy bögre forró vizet, majd dobd bele a hajgumit, kevergesd benne egy darabig és voilà, már össze is ugrott! Nem egy fáradtságos munka, azonban annál hatékonyabb. Ha pedig meggyógyítottad az elnyűtt darabjaidat, készíts egy remek frizurát a segítségével.

(Sajnos a trükk nem minden esetben működik, tapasztalatunk szerint a jobb minőségű vékonyabb gumikkal kifogástalan, míg a nagyon vastag verziókkal kevésbé hatásos.)