6 élelmiszer, amit sose tarts a spájzban

Borítókép: 6 élelmiszer, amit sose tarts a spájzban
Megszokásból te is a spájzban tárolod a paradicsomszószt? Na és mi a helyzet a frissen vásárolt kukoricacsővel? Van néhány étel, amit jobb, ha nem a kamrában, hanem inkább a hűtőben tartasz.

Vannak ételek, amiket egyértelműen a hűtőben kell tárolni, de nagyon sokan tartanak itt olyan élelmiszereket is, amiknek egyáltalán nincs szükségük folyamatos hűtésre. Sőt, ennek ellenkezőjére is van példa, hiszen bizonyos ételeket az emberek többsége a kamrában vagy spájzban tárol, miközben ez egyáltalán nem tesz jót nekik. Könnyen lehet, hogy te is beleestél néhány hibába; az alábbi gyűjteményből kiderült, mit és miért nem jó ötlet a kamra polcain tárolni!

Téged melyik lepett meg a legjobban?

1. Paradicsomszósz

Szinte mindenki a spájzban, egy polcon tárolja a sok-sok paradicsomszószt, amit aztán az év során fokozatosan használ fel. De az igazság az, hogy amint felbontod a dobozát, rögtön a hűtőbe kellene tenned! Ma már mindenhol az egészségesebb összetevőket igyekeznek felhasználni, így míg régen nem lett baja a szósznak a felbontás után, addig ma már kevesebb konzerváló összetevő, például só található bennük. Menj biztosra, és tedd a hűtőbe!

2. Dijoni mustár

Noha nem fog megromlani attól, hogy a polcon tárolod, attól még érdemes inkább a hűtőbe tenned a finom dijoni mustárt. A hideg hatására sokkal jobban képes megtartani erőteljes, finom ízeit, és a minősége sem fog romlani olyan gyorsan, mint ha a melegben tárolnád.

mustár,dijoni mustár
Forrás: Getty Images
Az íze miatt jobb, ha a dijoni mustárt is a hűtőben tartod.