Új, eredeti sorozat a YouTube-on a 30-as szinglikről

Borítókép: Új, eredeti sorozat a YouTube-on a 30-as szinglikről
Peter és Joanna az érettségi előtt megfogadták: ha 30 éves korukra szinglik maradnak, akkor összeházasodnak.

Kész, a tévé halott.

Már régesrég lejárt az az idő, amikor ha nem rohantunk haza időben, akkor lekéstük a kedvenc sorozatunkat; a Netflixnek, az Amazon Prime-nak és még egy csomó fehér, fekete és szürke online csatornának köszönhetően bármikor és akárhány epizódot elfogyaszthatunk. De a legismertebb, legkönnyebben hozzáférhető videómegosztó oldal csak nem egész egy éve kezdte megjelentetni eredeti, saját gyártású sorozatait.

Ezúttal egy romantikus websorozat készült a YouTube gondozásában, amelynek első részét regisztráció nélkül bárki megnézheti (és többféle nyelvű feliratot is választhat hozzá; magyar sajna még nincs).

A legújabb, a Single by 30 (30 éves szingli) első két epizódja augusztus 24-én jött ki; a főszereplők Joanna és Peter, akik a középiskolában legjobb barátok voltak és az érettségi előtt megfogadták: ha 30 éves korukra szinglik maradnak, akkor összeházasodnak. Azóta eltelt 12 év, mindketten 30 évesek, nemrég estek túl egy hosszú párkapcsolaton és majdnem véletlenül egymásba botlanak a szülővárosukban. Mit kezdenek most? Ezt a nagy kérdést teszi fel a Wong Fu Productions új sorozatának első epizódja, íme:

A Single by 30 főszereplői többnyire ázsiai-amerikai fiatalok: a Petert játszó Harry Shum Jr.-t a Glee című tévésorozat rajongói már jól ismerhetik, a Joannát alakító Kina Grannis pedig popénekesnő, aki milliós rajongótábort gyűjtött össze a Youtube-on. A készítőknek fontos volt, hogy csupa Youtube-sztárt szerepeltessenek.

A további epizódok is fokozatosan felkerülnek a videócsatornára; a másodikat párszáz forintért nézhetjük meg. (A YouTube ugyanis fizetős szolgáltatása, a YouTube Red keretében kínál eredeti sorozatokat.)