Rikottás palacsinta lazaccal

Borítókép: Rikottás palacsinta lazaccal Forrás: Varró Edina/Homebisztro
Kihagyhatatlan, megunhatatlan lazacos egytálétel.

Elkészítési idő: 15 perc + 15 perc sütés

Hozzávalók (6 palacsintához):

  • 20 dkg rikotta
  • 1 ek fehér liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 tojásfehérje
  • 1,5 dkg rukkola felvágva
  • bors
  • 2 evőkanál vaj és 2 ek olaj keveréke a sütéshez
  • 10 dkg édesköménygumó
  • 10 dkg zöldalma
  • 10 deka tejföl
  • 1 tk lágyabb ízű torma
  • 3 szelet füstölt lazacfilé

1. A rikottát keverd össze a liszttel, sütőporral, keverd bele a habosra vert tojásfehérje harmadát és a rukkolát, majd óvatosan forgasd hozzá a maradék tojásfehérjét. Sóval, borssal ízesítsd.

2. Vaj és olaj keverékében, oldalanként 3 perc alatt süsd meg.

3. Vágd apróra az édesköményt és a zöldalmát, keverd hozzá a tejfölt és tormát. Halmozd a palacsintákra a mártást és fektess rájuk fél-fél szelet füstölt lazacot.

Forrás: Varró Edina/Homebisztro