Ha gyönyörű hajra vágysz, ezt az egy dolgot mindenképp vesd be!

ricinusolaj,ricinusolaj használata,tipp,egészséges haj,haj Forrás: Getty images
A haj elvékonyodásának leggyakoribb okai a stressz, a hormonális egyensúlyhiány, a helytelen táplálkozás és a nem megfelelő hajápolási termékek használata. Ha neked is nehezen kezelhető a hajad, van egy jó hírünk: álljon bármelyik probléma is a háttérben, létezik megoldás!

Nincs olyan nő, aki ne vágyna csillogóan fényes, egészséges és dús hajkoronára. Persze vannak, akiknek ez megadatott és sajnos vannak, akiknek nem, sokaknak pedig időközönként romlik valamilyen oknál fogva a hajuk állapota. Egy biztos, ha egészséges hajra vágysz, nem feltétlenül a színes-szagos bolti termékek között kell keresned a csodaszert!

Egy nő életét sajnos igencsak meg tudja nehezíteni, önbizalmát pedig rendesen meg tudja borítani, ha hajkoronájának állapota megváltozik. Sokan ilyenkor megveszik a létező legdrágább, csodát ígérő termékeket, ami nem feltétlenül a legjobb megoldás a probléma kezelésére, sőt gyakran még súlyosbíthatja is a helyzetet. Mi inkább azt javasolnánk, ha te is hasonló cipőben jársz keresd fel fodrászodat, háziorvosodat és valószínűleg érdemes lenne mielőbb vitaminokat is szedned. De tudod mit tehetsz még? Elkezdheted használni a haj legszuperebb csodaszerét: a ricinusolajat.

ricinusolaj,ricinusolaj használata,egészséges haj,tipp
Forrás: pinterest
A ricinusolaj a haj legjobb barátja

A ricinusolaj jótékony hatásai

  • Olcsó és könnyen beszerezhető akár a közeli gyógyszertárból, bioboltból vagy drogériából.

  • Nincs semmilyen mellékhatása vagy egészségügyi kockázata.

  • A ricinusolaj 100%-osan természetes illóolaj, mint a rózsa- vagy a jázminolaj.

  • A benne található zsírsavaknak köszönhetően gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.

  • Magas az E-vitamin és az ásványianyag-tartalma.

  • Jót tesz a hajnak, a szemöldöknek és a szempilláknak.

  • Serkenti a hajhagymák növekedését.

  • Egészségesebbé, fényesebbé, dúsabbá és puhábbá teszi a hajat, ezek mellett jót tesz az elvékonyodott és/vagy száraz hajszálaknak.

  • Egészségesebbé teszi a fejbőrt, megállítja a bőrviszketést és a korpásodást.
Gyakran fellelhető a kozmetikai és szépségápolási termékekben mint hordozóanyag, de sokkal jobban jársz, ha koncentráltan, közvetlenül magát az olajat használod a bőrödre, hajadra.

A ricinusolaj használata

2-3 evőkanál ricinusolajat önts egy tálba, majd pár másodpercre tedd a mikróba. (Csak épphogy meleg legyen.) Az ujjaiddal vagy egy vattapamacs segítségével masszírozd bele a fejbőrödbe, illetve a hajtövekbe. Csavard a hajad egy törölközőbe, vagy húzz fel egy zuhanysapkát, majd fél egy óra elteltével mosd meg a hajadat legalább kétszer.

Pár héten keresztül, hetente legalább 2-3 alkalommal ismételd meg a tökéletes hatás érdekében.

Nagyon ritkán allergiás tüneteket okozhat, így érdemes bőrpróbát végezni a használata előtt!