Rémisztgesd a gyerekedet múmiás sütivel! Itt a recept:

Borítókép: Rémisztgesd a gyerekedet múmiás sütivel! Itt a recept:
Brrrrr! De legalább nagyon finom.

A Food Network tévécsatornán mostanában hétköznaponként 19 órától látható Halloweeni sütőbajnokság című sorozat receptjei közül megkaptunk néhányat (továbbiak cikkünk alján), de ez a kedvencünk.

Hozzávalók

A sziruphoz:
1 bögre* barna cukor
½ teáskanál egész szegfűszeg
3 rúd fahéj
3 egész csillagánizs
1 narancs, héjastul felszeletelve
*1 bögre = 2,5 dl

A sütőtökös kenyérpudinghoz
2 bögre teljes tej
1 bögre konzerv sütőtökpüré
½ bögre barna cukor
¼ bögre sótlan vaj, megolvasztva
1 teáskanál őrölt fahéj
¾ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál só
⅛ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 tojás, felverve
6 bögre száraz kenyér, felkockázva
1 bögre Gouda-sajt, lereszelve
¼ bögre mandula, felszeletelve
¼ bögre aranymazsola
Összetört fahéjas keksz + 6 db egészben (pl. Biscoff)

A churros (tészta) elkészítéséhez
½ bögre sótlan vaj
½ teáskanál só
1 bögre simaliszt
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
sütőspray (de olvasztott vaj is jó lesz)
½ fahéjas cukor keverék
170 g fehér csokoládé, megolvasztva
szemek cukorkából (pl. Smarties) a díszítéshez

Halloweeni sütőbajnokság zsűrije

Elkészítés

6 db 15 cm X 8 cm-es minivekni-sütőforma. Pl. itt kapsz ilyet.

A szirup elkészítéséhez egy lábost közepesen magas lángon felmelegítünk és beleöntünk 1 bögre vizet, a barna cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst és a narancsszeleteket. Jól összekeverjük és felforraljuk, majd a lángot közepesre vesszük, és fedő nélkül 8-10 percig főzzük. Egy apró lyukú szűrőn átszűrjük és kidobjuk a szilárd összetevőket.

A kenyérpuding elkészítéséhez először is a sütőt 180 °C-ra felmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a sütőtökpürét, a barna cukrot, a vajat, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót, a szegfűszeget és a tojásokat. Egy másik nagy tálban a kenyérdarabokat vegyítjük össze ¼ bögre híján az egész sziruppal. A megmaradt ¼ bögre szirupot félretesszük. A tejes keveréket a kenyérre öntjük és azt finoman megforgatjuk benne. Hozzáadunk ¾ bögre reszelt sajtot, a mandulát és a mazsolát, majd jól összekeverjük. A keveréket egyenlő arányban elosztjuk a 6 minivekni-sütőforma között, majd 25-30 percig sütjük, míg a közepébe szúrt kést tisztán ki lehet húzni a süteményből.

Amíg a puding még meleg, a 6 sütemény tetejére öntjük a megmaradt ¼ bögre szirupot és meghintjük a megmaradt ¼ bögre sajttal. Ezután a veknik tetejére szórjuk az összetört kekszdarabokat, hogy úgy nézzen ki, mint a temető földje.

A churros (tészta) elkészítéséhez egy közepes lábosban összekeverjük a vajat, a sót és 1 bögre vizet, majd közepesen nagy lángon felforraljuk. Levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre hozzáöntjük és fakanállal gyorsan összekeverjük, hogy összeálljon. Belekeverjük a vaníliát, majd aztán egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat, úgy, hogy a keveréket alaposan megkeverjük, mielőtt a következő tojást hozzáadnánk. Minden egyes tojás hozzáadása után a keverék fényes és sima lesz, de amikor összeáll, inkább a burgonyapüré sűrűségére emlékeztet. A tésztát egy habzsákba kanalazzuk, amely nagy, ( 9,5-12 mm) kerek kinyomócsővel van szerelve. Egy sütőlapot sütőspray-vel enyhén befújunk vagy sütőpapírral beterítünk. A lapra egymástól legalább 2,5 cm távolságra 10 cm hosszú sorokat nyomunk ki a zsákból. A churrost körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütjük, míg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán ki lehet belőle húzni.

A fahéjas cukrot egy lapos, négyszögletű tepsibe öntjük. A churrókat finoman sütőspray-vel befújjuk, és mindegyiket belemártjuk a fahéjas cukorkeverékbe, és jól megforgatjuk, hogy a keverék mindenhol rátapadjon.

Az olvasztott fehér csokoládét egy habzsákba öntjük (használhatunk műanyag uzsonnás zacskót is, amelynek az egyik sarkát lecsípjük). A csokoládét gyorsan, cikk-cakk mintában ráfolyatjuk a churrosra, hogy úgy nézzen ki, mintha gyolcsba betekert múmia lenne, majd drazséból szemet készítünk a múmiának. A múmiákat a "kenyérpudingsírokba" fektetjük, és a kekszet, mint fejfát állítjuk a múmia fejéhez.

A szakács megjegyzése: a teasütemény-darabokat megforgathatjuk szürkére színezett olvasztott fehér csokolábéban a kisértetiesebb hatás kedvéért.

Nehézségi fok: közepes

Előkészítés ideje: 1 óra 45 perc

Aktív idő: 45 perc

Elegendő: 6 főre

A Halloweenháborúk tortakészítő-verseny ma 19:00-tól új epizóddal, új „ijesztgetős témájú” tortákkal folytatódik. Ma...

Posted by Food Network Magyarország on Monday, October 16, 2017