Rémisztgesd a gyerekedet múmiás sütivel! Itt a recept:

Rémisztgesd a gyerekedet múmiás sütivel! Itt a recept:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

B

Brrrrr! De legalább nagyon finom.

A Food Network tévécsatornán mostanában hétköznaponként 19 órától látható Halloweeni sütőbajnokság című sorozat receptjei közül megkaptunk néhányat (továbbiak cikkünk alján), de ez a kedvencünk.

Hozzávalók

A sziruphoz:
1 bögre* barna cukor
½ teáskanál egész szegfűszeg
3 rúd fahéj
3 egész csillagánizs
1 narancs, héjastul felszeletelve
*1 bögre = 2,5 dl

A sütőtökös kenyérpudinghoz
2 bögre teljes tej
1 bögre konzerv sütőtökpüré
½ bögre barna cukor
¼ bögre sótlan vaj, megolvasztva
1 teáskanál őrölt fahéj
¾ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál só
⅛ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 tojás, felverve
6 bögre száraz kenyér, felkockázva
1 bögre Gouda-sajt, lereszelve
¼ bögre mandula, felszeletelve
¼ bögre aranymazsola
Összetört fahéjas keksz + 6 db egészben (pl. Biscoff)

A churros (tészta) elkészítéséhez
½ bögre sótlan vaj
½ teáskanál só
1 bögre simaliszt
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
sütőspray (de olvasztott vaj is jó lesz)
½ fahéjas cukor keverék
170 g fehér csokoládé, megolvasztva
szemek cukorkából (pl. Smarties) a díszítéshez

Halloweeni sütőbajnokság zsűrije
Halloweeni sütőbajnokság zsűrije

Elkészítés

6 db 15 cm X 8 cm-es minivekni-sütőforma. Pl. itt kapsz ilyet.

A szirup elkészítéséhez egy lábost közepesen magas lángon felmelegítünk és beleöntünk 1 bögre vizet, a barna cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst és a narancsszeleteket. Jól összekeverjük és felforraljuk, majd a lángot közepesre vesszük, és fedő nélkül 8-10 percig főzzük. Egy apró lyukú szűrőn átszűrjük és kidobjuk a szilárd összetevőket.

A kenyérpuding elkészítéséhez először is a sütőt 180 °C-ra felmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a sütőtökpürét, a barna cukrot, a vajat, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót, a szegfűszeget és a tojásokat. Egy másik nagy tálban a kenyérdarabokat vegyítjük össze ¼ bögre híján az egész sziruppal. A megmaradt ¼ bögre szirupot félretesszük. A tejes keveréket a kenyérre öntjük és azt finoman megforgatjuk benne. Hozzáadunk ¾ bögre reszelt sajtot, a mandulát és a mazsolát, majd jól összekeverjük. A keveréket egyenlő arányban elosztjuk a 6 minivekni-sütőforma között, majd 25-30 percig sütjük, míg a közepébe szúrt kést tisztán ki lehet húzni a süteményből.

Amíg a puding még meleg, a 6 sütemény tetejére öntjük a megmaradt ¼ bögre szirupot és meghintjük a megmaradt ¼ bögre sajttal. Ezután a veknik tetejére szórjuk az összetört kekszdarabokat, hogy úgy nézzen ki, mint a temető földje.

A churros (tészta) elkészítéséhez egy közepes lábosban összekeverjük a vajat, a sót és 1 bögre vizet, majd közepesen nagy lángon felforraljuk. Levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre hozzáöntjük és fakanállal gyorsan összekeverjük, hogy összeálljon. Belekeverjük a vaníliát, majd aztán egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat, úgy, hogy a keveréket alaposan megkeverjük, mielőtt a következő tojást hozzáadnánk. Minden egyes tojás hozzáadása után a keverék fényes és sima lesz, de amikor összeáll, inkább a burgonyapüré sűrűségére emlékeztet. A tésztát egy habzsákba kanalazzuk, amely nagy, ( 9,5-12 mm) kerek kinyomócsővel van szerelve. Egy sütőlapot sütőspray-vel enyhén befújunk vagy sütőpapírral beterítünk. A lapra egymástól legalább 2,5 cm távolságra 10 cm hosszú sorokat nyomunk ki a zsákból. A churrost körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütjük, míg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán ki lehet belőle húzni.

A fahéjas cukrot egy lapos, négyszögletű tepsibe öntjük. A churrókat finoman sütőspray-vel befújjuk, és mindegyiket belemártjuk a fahéjas cukorkeverékbe, és jól megforgatjuk, hogy a keverék mindenhol rátapadjon.

Az olvasztott fehér csokoládét egy habzsákba öntjük (használhatunk műanyag uzsonnás zacskót is, amelynek az egyik sarkát lecsípjük). A csokoládét gyorsan, cikk-cakk mintában ráfolyatjuk a churrosra, hogy úgy nézzen ki, mintha gyolcsba betekert múmia lenne, majd drazséból szemet készítünk a múmiának. A múmiákat a "kenyérpudingsírokba" fektetjük, és a kekszet, mint fejfát állítjuk a múmia fejéhez.

A szakács megjegyzése: a teasütemény-darabokat megforgathatjuk szürkére színezett olvasztott fehér csokolábéban a kisértetiesebb hatás kedvéért.

Nehézségi fok: közepes

Előkészítés ideje: 1 óra 45 perc

Aktív idő: 45 perc

Elegendő: 6 főre

Kép
Tovább olvasok
Így hordd a tavasz alapdarabját, az overált!

Kényelmes, közben pedig eszméletlenül stílusos – a szezon egyik alapdarabja az overál. Megmutatjuk, hogy hogyan viseld a különböző fazonokat.

Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem