Így regenerálódj a karácsonyi nagy evészet után: 5 tipp

Borítókép: Így regenerálódj a karácsonyi nagy evészet után: 5 tipp Forrás: Getty Images
A gyomrodnak is szüksége van egy kis pihenésre!

Egy különösen bőséges lakoma után következnek az ismerős tünetek: puffadtságérzet, fáradtság, bűntudat. Persze, az ünnepek alatt az ilyesmi bőven belefér (kivéve a bűntudatot, az egyszerűen nem fér bele, punktum 😀 ), de azért nem árt tudni, hogyan lehet helyreállítani az anyagcserénket, az emésztésünket, a közérzetünket a néhány napi traktát követően – a derékvonalunkról nem is beszélve… Máris soroljuk, mire érdemes figyelni a karácsony utáni napokban:

1. Reggeli

Egy kicsit hagyd a szervezetedet pihenni. Akkor egyél először, amikor már éhes vagy, és kezdd egy rostban gazdag reggelivel, például zabkásával. A vanília vagy a fahéj visszafogottan, de kellemesen stimulálják majd az ízlelőbimbóidat.

2. Ebéd és vacsora

Soha ne egyél maradékokat állva. Morzsabál ide vagy oda, tiszteld meg a megmaradt falatokat azzal, hogy szépen előkészíted őket, megmelegíted lábosban vagy sütőben (nem mikróban), és egyél lassan, kis falatokban, sok rágással. Étkezés előtt igyál egy pohár vizet.

3. Hidratáció

Fogyassz még annál is több vizet, mint amennyit amúgy is szoktál. Ez rengeteget segít majd a szervezetednek az emésztésben. Gondoskodj a bőröd hidratációjáról is; ebben nagy szolgálatodra lesznek a Vichy Slow Âge termékcsaládjának tagjai.

4. Mozgás

Közvetlenül az után, hogy teleetted magad, nyilván nem ajánlatos kemény súlyzós edzésbe kezdeni. A megterhelő ünnepi étkeket kiválóan le lehet azonban mozogni sétával, kirándulással (az is elég nagy igénybevételt jelenthet, főképp mély hóban), illetve úszással, termálfürdőzéssel.

5. Elérhető célok

Semmiképpen nem érdemes azonnal diétára vagy életmódváltásra irányuló fogadalmakat tenni. Itt van egy csomó tipp, amelyek segítségével észrevétlenül dobálhatod le az ünnepek alatt felszaladt kilókat.