Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: epres palacsinta
Az eperszezon még javában tart, használjuk ki! Megpróbálunk minél több észbontó finomságot elkészíteni ebből a mesés alapanyagból – az epres palacsinta pedig az egyik kedvencünk! Reggelire isteni! Vígh Alexandra, az Axi's Kitchen bloggere, két segítőtársával Miával és Miss Pyvel most megmutatja, hogyan lehet ezt a legkönnyebben elkészíteni. Figyelem, kotyvasztás indul!
Hozzávalók:
190 gr liszt
1 csomag sütőpor
1/4 teáskanál só
10 gr nádcukor
300 ml tej
1 tojás
45 g olvasztott vaj + a sütéshez
250 g eper
2 evőkanál juharszirup
Elkészítés:
1. Egy mély tálban habverővel vagy kézimixerrel keverjük simára a tészta hozzávalóit.
2. Vajjal vékonyan megkent teflonserpenyőben süssük ki a palacsintákat. Ha van szilikon sütőformánk, azt is használhatjuk, a gyerekek örülni fognak! Ez egy vastagabb tésztás, amerikai típúsú palacsinta lesz!
3. Az epret mossuk meg, vágjuk negyedekre, keverjük össze a juharsziruppal és tálaljuk a palacsinták mellé.
További isteni epres receptekért kattintsatok!
Különféle mókás palacsintaformázókat találsz a gasztroshop.hu webáruházban!
Sütőforma: 1790 Ft, Gasztroshop
További szuper recepteket találhattok még Alexandra blogján: axiskitchen.hu!