Zöld teás sókéregben sült gyömbéres-citromfüves durbincs

Borítókép: Zöld teás sókéregben sült gyömbéres-citromfüves durbincs
Durbincs helyett készítheted pisztránggal is.

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 1 óra
Hozzávalók 1,5 kiló halhoz: 1,5kiló aranydurbincs (vagy rózsaszín durbincs, általában 2 hal) •8 evőkanál zöldtea-levél •1 kiló nagy szemű tengeri só •1 citromfű •10 centi friss gyömbér

1. Keverd össze a sót a tealevéllel.

2.Agyömbért reszeld le, acitromfüvet törd apróra, majd tedd a hal hasába.

3. A tepsi alját szórd meg kevés sóval, helyezd rá ahalat és takard be a maradék sóval.

4.180fokra előmelegített sütőben süsd úgy egy óra alatt készre.

A szerző blogja:https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=blogger&hl=hu&passive=true&continue=https://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL%3Dhttp://thekitchenfinesse.blogspot.hu/%26zx%3D6pi3dp47u5t5
Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika