Pulyka a piknikkosárban

Pulyka a piknikkosárban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A nyár kezdete az év legszebb időszaka. Ilyenkor még a megrögzött otthonülők is a szabadba kívánkoznak. Kirándulás helyett vagy mellett élvezhetjük a szabadtéri étkezés örömeit. Terítsünk plédet, pakoljunk hűtőtáskákba és irány a rét! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint: egy jó piknikezés némi előrelátást igényel. Ugyan kinek van kedve a békés szemlélődés helyett azon bosszankodni, hogy valami otthon maradt?

A legfontosabb a pokróc, amin az egész társaság elfér. A második az ételek tálalásához szükséges eszközök megléte (evőeszközök, tányérok, poharak, abrosz stb.). Fontos a szemeteszsák, és nélkülözhetetlen a kullancs és szúnyogriasztó. Gyerekesek készüljenek árnyat adó sapkával, napernyővel is. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?

Tésztasaláta

Gyerekek nagy kedvence lehet a hideg tésztasaláta, melyet kedvünkre variálhatunk zöldségekkel, tejszínes vagy paradicsomos szósszal, és ha húst is szeretnénk belecsempészni, akkor remek alkalom megszerettetni a kisebbekkel a pulykát. A tejszínes változathoz passzol a pulykasonka, a paradicsomoshoz a pulykakolbász. A kisebbek ösztönösen a gyengédebb ízvilágot kedvelik, a Gallicoop termékei könnyű, ám finoman fűszerezett húsok, melyeket a nagyobbak is értékelnek majd.

Fasírtgolyók

A hidegen is finom fasírt készülhet zöldségből, de ha a hagyományokhoz ragaszkodunk, válasszuk a húsos változatot! A vörös húsoknál egészségesebb alternatíva a pulykafasírt. A Gallicoop darált pulykacombja változatosan fűszerezhető. Kicsiknek készíthetünk enyhén fűszerezett, egyszerű gombócokat, míg a felnőttek fasírtjait megbolondíthatjuk csipetnyi chilipaprikával.

Szendvicsek

Ha nem akarunk túl sok időt a konyhában tölteni, egyszerű miniszendvicseket csomagoljunk! Ezekben is remekül mutat a pulykasonka, vagy egy finom sajt, esetleg zöldségpástétom vegán barátainknak. A lényeg, hogy ne rakjunk túl folyós szószt a péksüteménybe, mert az utazás során eláznak a szendvicsek, mire elfogyasztanánk őket.

Desszert

Ez is lehet édes és sós! A legjobbak a száraz kekszek, sütemények, vagy egy tál finom eper. A habos szeleteket hagyjuk inkább a hűtőben, mert a tejszín könnyen romlik jó időben. A legjobb limonádéval, vagy ásványvízzel leöblíteni a finomságokat, de ha igazán megadnánk a módját, akár egy üveg pezsgőt is kipukkanthatunk. Már csak azt kell eldönteni, ki legyen a sofőr hazafele…

Recept:

Fokhagymás-római köményes fasírtgolyó ropi pálcán (4 főre)

  • 50 dkg Gallicoop darált pulykahús
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • Frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 zacskó ropi
  • Sütéshez olaj vagy kókuszzsír

A húst jól összedolgozzuk az áttört fokhagymával, fűszerekkel. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró olajban vagy kókuszzsírban kisütjük. Ropit szúrunk a golyókba, és már kész is a kézreálló, könnyű fogás.

Tovább olvasok
A lenyűgöző Zselic - szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (1. rész)

Csillagfény, zöld dombok, szarvasok: kedvenc zselici képeslapjaim. Dudics Emese, szerkesztő írása

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem