Nagyon megható az idei karácsonyi kaparós sorsjegy...

Borítókép: Nagyon megható az idei karácsonyi kaparós sorsjegy...
Mire a sorsjegyek elfogynak, három akadálymentes játszótér építésére lesz elég pénz.

Idén a limitált kiadású Nagykarácsony sorsjegy megvásárlásával bárki hozzájárulhat három akadálymentes, befogadó játszótér felépítéséhez, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek játszhatnak együtt. A kezdeményezéshez olyan elismert, fogyatékossággal élő személyek is csatlakoztak, mint Mosolyka vagy Weisz Fanni.

A Szerencsejáték Zrt. karácsonyi sorsjegyeivel évek óta segíti jótékonysági szervezetek munkáját. Most idén először azonban nem általános támogatást nyújt, hanem egy társadalmi befogadást erősítő kezdeményezés megvalósítását célozza meg. A november 3-tól jövő év februárjáig kapható Nagykarácsony sorsjegy értékesítéséből sorsjegyenként 25 Ft-ot adományoz, s ebből 2018-ban három akadálymentes játszótér épülhet majd fel. Ilyen játszóterekből sajnos nagyon kevés van jelenleg az országban, pedig a probléma számos családot érint: a népszámlálási adatok szerint közel egymillió magyar él valamilyen fogyatékossággal – ez a népesség mintegy 10 százalékát jelenti.

A nemzeti lottótársaság A játék összeköt! elnevezésű programját a fogyatékossággal élők 10 tagszervezetét tömörítő Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával együttműködve indította el.

A kezdeményezéshez olyan elismert nevek is csatlakoztak, mint Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka, a Baltazár Színház színészei, Weisz Fanni, valamint Érdi Tamás zongoraművész. Ők valamennyien olyan inspiráló példát mutatnak nemcsak a fogyatékossággal élők, hanem a társadalom ép tagjai számára is, amely azt bizonyítja: hittel, akarattal és kitartással, fogyatékosként is lehet kiegyensúlyozott életet élni, sőt komoly szakmai sikereket elérni.

"Mindannyian, kivétel nélkül ugyanarra vágyunk: hogy szeressenek és elfogadjanak. A játék valóban összeköt és összehoz minket. Azt gondolom, hogy a játszótér az elfogadó világ egyik legfontosabb helyszíne: itt a partnerség, az együttműködés és a barátság a kulcsszó. Az együtt játszás öröme mindenkiben örökre rögzül. Megértőek leszünk és megérthetőek, iskolásként, felnőttként, szülőként egyaránt, és nagyon fontos, hogy később munkatársként is" – nyilatkozta Mosolyka, a Szerencsejáték Zrt. jószolgálati nagykövete.