A biztonságot milliméterekben mérik, cseréljen téli abroncsra

Borítókép: A biztonságot milliméterekben mérik, cseréljen téli abroncsra
Mivel egyre hidegebbek az őszi reggelek, elérkezett az ideje, hogy a biztonságos közlekedés érdekében autóinkat téli abronccsal szereltessük fel. Az Abroncs Kereskedőház az ország legnagyobb gumiabroncs választékával, kerékhotel szolgáltatással, különleges akciókkal várja az autósokat a téli szezon előtt.

Az Abroncs Kereskedőház több mint harminc neves gumiabroncs- és felni gyártó egyedülállóan széles választékával várja az idei téli kerékcsere szezonban az autósokat. Budapesti szervizeiben minden szükséges munkálatot elvégeznek a szakemberek a keréknyomás helyes beállításától kezdve a centrírozásig, amely lehetővé teszi az útviszonyoknak megfelelően biztonságos közlekedést. Ügyfelei precíz kiszolgálását saját szervizei mellett országszerte 85 partner biztosítja ezzel az ország teljes területén 50 kilométeres távolságon belül az ügyfeleknek lehetőségük nyílik igénybe venni a hálózat szolgáltatásait.

A vállalat piacvezető a kerékhotel szolgáltatásban, amely egy igen kényelmes és biztonságos megoldás a használaton kívüli abroncsok tárolására. A cégcsoport az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Komárom-Esztergom megyében található Baj községben, ahol több százezer abroncs szakszerű tárolását lehetővé tevő bázis épült. A hotelbe érkező abroncsok mindegyike vonalkódos azonosító matricát kap, ez garancia arra, hogy a gumik ne keveredjenek.

A hideg évszakban nemcsak a hó miatt kell téli abronccsal járni, hanem azoknak az időjáráshoz kifejlesztett speciális anyagösszetétele miatt is – hangsúlyozta Penziás Gábor, az Abroncs Kereskedőház vezérigazgatója. – Sajnos a magyar autósok nagyjából 25-30 százaléka télen is nyári gumikon közlekedik, amely nagy kockázatot jelent minden úton lévő számára, hiszen a háromszoros féktáv gyakorlatilag életveszélyes helyzetet eredményez. Ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy a következő hetekben szereltesse fel a téli közlekedésre tervezett, megfelelő állapotú abroncsot. Új abroncs vásárlása előtt a biztonsági szempontokat érdemes figyelembe venni és azt javaslom, hogy kérjük szakember segítségét.

Egy új, személyautóra tervezett abroncs esetében a profilmélység 6-12 milliméter között van, az előírások szerint legfeljebb 1,6 milliméter mélységig lehet használni, ám ez már rendkívül balesetveszélyes. A 4 mm alatti mintázat mélységű téli abroncsok már nem működnek megfelelően hóban, latyakban, csúszós, síkos utakon. A jobb állapotú abroncsokat mindig a hátsó tengelyre szereltessük, és fogadjuk meg a szakember tanácsát, ha már cserére érett az abroncs és új abroncsot vásárolnánk. Ha nyolc-tízévesek elmúltak az abroncsaink, akkor kopottságtól függetlenül cseréljük le őket, mert rugalmasságuk csökkenésével drasztikusan csökken a tapadási képességük.

Penziás Gábor szerint, ha magunk akarjuk eldönteni, melyik típust vásároljuk meg, mindig gondoljunk a vezetési és felhasználási szokásainkra és ez alapján válasszunk gyártót. Keressük a legjobb ár-érték arányú abroncsot. A négyévszakos abroncs némileg kompromisszumos választás, azoknak lehet megfelelő, akik keveset autóznak, azaz alkalomszerűen, rövid távokon használják autójukat, főleg városban.

Az Abroncs Kereskedőház különleges akciókkal, nyereményjátékokkal várja az autósokat ősszel. A részletekről a www.gumi.hu portálon tájékozódhatnak.