A sült krumplin,a milánóin és a dinófalatkákon túl is van egészséges családi gasztroélmény!

Borítókép: A sült krumplin,a  milánóin és a dinófalatkákon túl is van egészséges családi gasztroélmény!
A KidsOasis Nonprofit Kft. ősszel „Egészségfalók a konyhában – így eszünk mi” címmel hirdetett pályázatot.

Szeptember 11-én kezdetét vette a KidsOasis Egészségfalók pályázata, amelynek célja, hogy az egészséges étkezést és főzést népszerűsítse a családok körében. A pályázatra olyan kisgyermekes szülők vagy akár nagyszülők jelentkezését várják, akiknek fontos, hogy a családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak, akár egy hosszú hétvégi wellness-pihenés alatt is. A játékra egy főétel receptjével lehet nevezni: a szükséges hozzávalók kiválasztásánál figyelembe kell venni a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének OKOSTÁNYÉR® táplálkozási ajánlási elveit, és nem szabad megfeledkezni a kreatív, gyermekbarát tálalási módról sem.

A pályázati kiírás ötletét a KidsOasis Nonprofit Kft. több éves turisztikai tapasztalataiból merítette, hiszen visszatérő kritika a családok részéről, hogy a szállodák és egyéb vendéglátóhelyek a könnyebb ellenállás felé haladnak, azaz gyerekmenüként milánói makarónit, sült krumplit és dinó formájú csirkefalatkákat szolgálnak fel. „Pályázatunkkal szeretnénk mind a szálláshelyek, mind a családok figyelmét felhívni arra, hogy igenis van élet a dinófalatkákon túl. Kis odafigyeléssel és anyagi ráfordítással, kreatív ötletekkel még a legválogatósabb gyerekek kedve is megjön a brokkolifélékhez. Külföldön erre számtalan példát és gyakorlati megvalósítást láttunk, szeretnénk, ha itthon is az egészséges étkezésre igényes vendégkör, illetve szolgáltatói szektor alakulna” – mondta Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A pályázat kétkörös: az első körben szavazatokat kell gyűjteni a feltöltött receptekre, majd a második körben a szakmai zsűri a legtöbb 15 szavazatot elért játékosból kiválasztja azt az ötöt, aki megküzdhet a fődíjért. A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás iránt: Mautner Zsófi gasztroblogger, Kubányi Jolán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, Bernáth József séf és Gyetvainé Zováth Anikó, aki KidsOasis megalapítója és 4 gyermek édesanyja.

A zsűri által kiválasztott öt család december 4-én összemérheti a tudását egy budapesti főzőiskolában, s itt a családi csapatmunka is sokat fog számítani! A döntőben részvevő családok mindegyike értékes KidsOasis-nyereménycsomagot kap. A fődíjat elnyerő család gazdagabb lesz egy Egészségfalók-trófeával, és eltölthet egy hétvégét a KidsOasis által minősített 4 szélforgós családbarát szálláshelyek egyikén. A második helyezett nyereménye egy értékes sous-vid szett, a harmadik helyezett pedig egy hétvégét nyer az egyik 3 szélforgós családbarát szálláshelyre.

Nevezési időszak: 2017. szeptember 11.–2017. november 5.

Szavazási időszak: 2017. szeptember 11.–2017. november 12.

Kiválasztás: 2017. november 20.

Döntő és eredményhirdetés: 2017. december 4.

További információ a www.kidsoasis.hu/egeszsegfalok oldalon található.