Rendhagyó fashion show keretében adták át csütörtökön a Poli-Farbe Lehengerlő sokszínűség nevű divatpályázat díjait

Borítókép: Rendhagyó fashion show keretében adták át csütörtökön a Poli-Farbe Lehengerlő sokszínűség nevű divatpályázat díjait
A Várkert Bazárban újra kiderült, hogy otthonunk színeit a ruhatrendek diktálják.

A kifutókon elénk táruló divatvilág és a lakberendezés művészete mindig is szoros kapcsolatban állt egymással. Azok a neves belsőépítészek és lakberendezők, akik az enteriőrök divatját diktálják, szintén a nagy divatházak legújabb kollekcióiból inspirálódnak. Ha a világhírű tervezők új anyagokkal és színekkel rukkolnak elő, azok az újdonságok hamarosan a belső terekben is megjelennek. Például festékszínekként a falakon vagy a lakástextilek mintáin.

A Poli-Farbe naprakész, ha divatról van szó, hiszen fontos szerepet játszik a lakberendezés hazai ízlésvilágának formálásában. Ennek szellemében írta ki fennállásának 25. jubileumi évfordulója alkalmából azt a divattervező pályázatot, amellyel bebizonyítja, hogy nemcsak a divatszínek bukkannak fel otthonainkban, hanem a trendteremtő festékszínek is inspirálhatnak ruhatervezőket. Így jelenhetnek meg a
Poli-Farbe Platinum falfesték virágoktól kölcsönzött színárnyalatai azokon a különleges ruhakreációkon, amelyek a Lehengerlő sokszínűség nevű divatpályázatra készültek.

A kiválasztott húsz legkreatívabb szettből nagyszabású fashion show-t rendeztek a Várkert Bazárban. A díjazottakról szakmai zsűri döntött.

A színpompás bemutatón az alkotások közül két tervező munkája is kiemelkedett. A szakmai díjat Pomozi Péter nyerte el az egyedi tervezésű outfitjével, amelyet a Platinum sokszínűsége ihletett. Az elismerés mellett a London College of Fashion, Fashion Designer nyári kurzusának ösztöndíját is átvehette.

A közönségdíjat – és a 200 ezer forint pénzjutalmat – Varga Csaba nyerte el. Az ő munkájában szintén a Platinum színvilága tükröződött vissza.