Megjelent az Éva Egészség különszáma!

Borítókép: Megjelent az Éva Egészség különszáma!
Olvass bele legújabb számunkba!

Őszi Egészség különszámunk fő témájaként körüljárjuk, melyek azok a betegségek, amelyek a nők egészségi állapotát a leginkább veszélyeztetik. Mi sem gondoltuk volna, hogy vannak köztük jelentéktelennek tűnő problémák is, ezért valamennyiről elmondjuk, hogyan előzhetjük meg őket. Utánanéztünk, mi minden okozhat gyulladást a szervezetünkben, és megmutatjuk, hányféle hormon dolgozik a testünkben.

Mivel az egészségünkkel kapcsolatban különösen fontos, hogy a megfelelő információk birtokában legyünk, útmutatót adunk az egészségügyi hírek hitelességének megállapításához, és segítünk abban is, hogy minél hatékonyabb legyen az orvos-beteg kommunikáció. A háttérinformációkat sem hanyagoljuk el.

Utánajárunk számos érdekességnek: Miért kerül egy gyógyszer annyiba, amennyibe kerül? Mi történik a gyógyszerrel, amikor bevettük?

Milyen hatással van az okostelefon a kamaszok életmódjára? A lelki egészségre ezúttal is nagy hangsúlyt fektetünk. Körüljárjuk például, hogy milyen hatással van a zene és a tánc az agyunkra.

Természetesen az őszi-téli időszak aktuális kérdései sem maradhatnak ki: Milyen vitaminokat szedjünk? Mik lehetenek az elhúzódó köhögés okai? Mi zajlik a szervezetünkben, amikor influenzások vagyunk? Hogyan óvjuk a hajunkat a hidegtől? Melyek a téli edzés áldásos hatásai?