A fiatalság múlandó, az életstílus örök

A fiatalság múlandó, az életstílus örök

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Sokan 30-40-es éveikben érik el életüknek a leginkább kiteljesedett korszakát - érzelmi, anyagi és fizikai értelemben is.

Ilyenkorra adódik lehetőségük finanszírozni a jó minőségű, élményt jelentő étkezéseket, ruhákat, sminket, programokat, hobbit is. Az egyetlen bökkenő, hogy ha nem teszünk időben lépéseket, mire megszereznénk a megérdemelt kényelmünket, pont elveszítjük. Jó hír, hogy ez nem törvényszerű!

Ma már egyre többen vágynak aktív életre, sokan egyenesen azt mondják, hogy a 70 lesz az új 50. Mindenesetre, aki időben megkezdi az öngondoskodást, annak nagyobb lehetősége van arra, hogy fiatalsága nyugdíjas korban se érjen véget. A hangsúly a biztonságon van: ne kelljen aggódnunk a pénzügyi lehetőségeink miatt, megengedhessük magunknak azt, amit életünk korábbi szakaszaiban megtehettünk, vagy akár annál többet is! Hogy anyagi biztonságunk életünk végéig kitartson, érdemes az alábbi szempontokat észben tartani!

Kép

Addig se nyújtózzunk, ameddig a takarónk ér! Bár látjuk előre pár évre az anyagi stabilitásunk zálogát, készülnünk kell arra is, hogy bármikor beüthet a krach. Hirtelen elveszteni valamit, vagy kényszerűségből lassan elhagyni a megszokott élvezeteket, egyformán frusztráló. Mindig csak egy picit többet engedjünk meg magunknak, mint korábban, és maradjunk bőven anyagi lehetőségeink határain belül – így ráadásul folyamatosan megmarad a jutalmazó érzésünk is! Magunkra is szánjunk időt! Munkahely, család, gyerekek, háztartás, barátok – mind-mind értékes részei életünknek, de magunkra is marad idő, energia és figyelem? Érdemes néha megállni, és átgondolni, hogy számunkra mi a leginkább fontos, és ha nagyon hátra soroltuk volna saját érzelmi és egzisztenciális biztonságunkat, gondoljuk át, hogy mit tehetünk érte! Tervezzünk hosszútávra! Ma már nem ördögtől való, hogy több évtizedes időtartamra előre biztosítsuk be a kényelmünket, sőt! Ha mértékletes, fontossági sorrendünkön alapuló, mégis élvezetes életet élünk, természetes, hogy szeretnénk ezt megőrizni, életünk végéig. Ehhez számos megtakarítási forma áll rendelkezésünkre, melyek közül az egyik legnépszerűbb a nyugdíjbiztosítás – nem véletlenül! Amellett, hogy fedezi időskorunk kényelmét, védelmet is biztosíthat szeretteinknek.

Ha nem tudod, hogy pontosan mennyit és miben tegyél félre, kattints ide, hogy megismerd a Groupama Biztosító nyugdíjbiztosítási ajánlatát, mellyel most vonzó garantált ajándékok közül is választhatsz!

Kép
Elképesztően vicces tweetek a gyereknevelésről – 2017-es kiadás

„Egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött nap végén jóleső érzés tudni, hogy egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött éjszaka áll előtted.”

Karácsony az oviban: mi van, ha egy kisgyerek nem ünnepel?

A ti ovitokban mindenki karácsonyozik?

"Mi lenne, ha mostantól nem ajándékoznánk?" – majd a szobában hirtelen megfagyott a hangulat

Szinte biztos, hogy olvasónkon, Tündén kívül mások is kerültek már hasonló helyzetbe...

Fogadalom: ezen a télen NEM leszek beteg! – 8 óvintézkedés, hogy sikerüljön

Kell a fenének a napokig tartó orrfolyás! Idén harcolunk.

Napi horoszkóp november 23.: az Ikrek pontot tehetnek egy lezáratlan ügy végére, a Rákok a tökéletességre törekszenek

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

5 dolog, amit a második gyereknél már sokkal lazábban kezelsz

Legalábbis annyira, hogy nem mész azonnal a falnak. Hihi!

Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Meghan Markle heteken belül beköltözik a Kensington-palotába és állítólag már el is jegyezték egymást Harry herceggel

Bennfentes források szerint nem az a kérdés, hogy Meghan és Harry összeköltöznek-e, hanem hogy mikor.

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Egy áruházlánc heti egy „csendes órát” vezetett be az autista vásárlók kedvéért

Ebből a világ minden nyilvános helyiségében rendszert kellene csinálni, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az autizmussal élőknek lenne szükségük rá!

6 beszélgetésindító téma, amiben nem esik szó az időjárásról

Az ünnepi asztal körül néha jól jöhet egy ezekhez hasonló semleges, ám érdekes témaötlet!

Ez a legfontosabb készség, amivel egy 21. századi tanulónak rendelkeznie kell

Programozni? Három nyelven beszélni? Kapcsolathálózatot építeni? Ezek mind nagyon fontos feltételek a sikerhez, de a CNN újságírója szerint van egy készség, ami mindegyiknél alapvetőbb a mai diákok számára.

Napi horoszkóp november 22.: a Szüzek magabiztosan haladnak előre, a Vízöntők kiállnak magukért

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Minimalista karácsony, avagy 5 tipp, hogy élvezd is az ünnepet

A karácsony a te ünneped is, tehát ha van olyan eleme (legyen az főzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatsz rajta, hogyan szabadulhatnál meg tőle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatod.

Jennifer Lawrence: Amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” – ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Kövess minket

Előfizetés