Így dobhatod fel a fürdőszobád hangulatát - tippek a lakberendezőtől

Borítókép: Így dobhatod fel a fürdőszobád hangulatát - tippek a lakberendezőtől
A kicsi és sötét fürdőszobával sok újdonsült lakástulajdonosnak meggyűlik a baja, pedig néhány trükkel a legrosszabb adottságú fürdő hangulatán is sokat javíthatunk. Zai Viktória, a Poli-Farbe enteriőr-stylist szakértője ad most néhány tanácsot, hogyan alkossunk olyan enteriőrt, amely kikapcsolódásra csábít egy fárasztó nap végén.

Színezzünk a fürdőben is!

A fürdőszoba összképét elsősorban a falak és a burkolatok színei határozzák meg,így a legnagyobb változást a falak „átszínezésével” érhetjük el. Azokban a helyiségekben, ahová kevés természetes fény jut,kerüljük a nagy, fehér felületek kialakítását, mert emiatt túl rideg lesz a hangulat. Barátságos,pasztellszínű(például bézs vagy halványkék) falfestékkel azonban a fehér csempét is ellensúlyozhatjuk.Ha igazán egyedi (csíkos, pöttyös vagy mostanában nagyon divatos, geometriai mintás)dizájnfalat készítenénk, felújításkor akár el is hagyhatjuk a csempét, amennyiben olyan falfestéket választunk, amely kifejezetten vizes helyiségbe ajánlott.

A Poli-FarbePlatinum matt latex ilyen: különleges receptúrájának köszönhetően páraálló bevonatot képez a falon,és tartósan meggátolja a penészedést. Dörzsölhető és mosható,így nem csak a csempézett falak lesznek higiénikusan tiszták!

Poli-Farbe Kft.

Így sokszorozhatjuk meg a fényt

Minél több a fény, annál szellősebb a térérzet. Lehetőleg több – szórt fényt adó – világítótestet helyezzünk el a fürdőszobában,fényüket tükrök és csillogó dísztárgyak segítségével sokszorozhatjuk meg! Még egy egészen apró helyiségben is luxushatást érhetünk el egy hatalmas tükörrel vagy tükörfallal.

Poli-Farbe Kft.

Dekoráljunk a természettel!

Idén a lakberendezési tárgyak színeiben és alapanyagaiban egyaránt megjelenik a természet. Főként a relaxációs helyiségekhez passzolnak a látványos és tapintásra is kellemes érzetű, természetből elcsent dekorációs elemek. Ezek ráadásul nem kerülnek semmibe, ha van kedvünk picit gyűjtögetni.

Válogathatunk szürke és fehér kavicsokat a folyóparton, majd ezeket otthon elrendezhetjük egy szép üvegtálkában. A nyírfa fehér ágaiból is készülhet stílusos dekorációs elem, vagy őszi, színes leveleket is préselhetünk egy nagy, díszes képkeretbe. Fantáziáljunk, és alkossunk bátran, hogy ezután a fürdőszobában töltött percek minél kellemesebben teljenek!

Poli-Farbe Kft.

A dörzsölhető, súrolható, mosható falfestékről itt olvashatsz részletesen.

Tippekért, ötletkért és szakmai tanácsokért látogass el a Poli-Farbeblogjára IDE.

Elbizonytalanodtál? Kérdezd szakértőnket ITT.

Lakberendezési tanácsokért fordulj enteriőr-stylist szakértőnkhöz IDE.

Hol tudod hozzád legközelebb beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézd meg itt.