30 napos egészség kihívás? Mi belevágtunk!

Borítókép: 30 napos egészség kihívás? Mi belevágtunk!
Szuper programra invitált minket a SPAR új életmódprogramjával. Úgy döntöttünk megnézzük, mennyit változtathat az életvitelünkön 30 nap alatt egy ilyen program!

Jöttek, láttak, meggyőztek

Nálunk járt a SPAR életmódváltó csapata, többek közt két neves szakemberrel, Turcsák Katalin dietetikussal, okleveles táplálkozástudományi szakemberrel, és Tóth Gábor élelmiszeripari fejlesztőmérnökkel, akit sokan BioGabiként ismerhettek meg Sebestyén Balázsék reggeli műsorábó - mi is nagyon szeretjük mert észérvekkel, tudományos alapon, de teljesen közérthetően beszél az egészséges táplálkozásról. Itt volt még Bene Marci és Bakonyi Panni is, aki a program edzői, akik nem csak élőben segítik az emberekkel megszerettetni a sportolást, hanem a Spar weboldalán és applikációjában is hasznos tippekkel és tanácsokkal látják el a mozogni vágyókat. Lehet hozzájuk csatlakoznibárkinek, online vagy épp egy rendezvényükön.

Elekes Adrienntől, a program vezetőjétől elsők közt értesühettünk az induló programról, és a szerkesztőség több tagjában megfogalmazódott a 30 napos program elkezdésének gondolata. Pannival és Marcival irodában végezhető 15 perces átmozgató edzést végeztünk, hogy kicsit belekóstolhassunk, milyen apró rutinok bevezetésével frissülhetünk fel az egész napos ülőmunka közben. Majd kicsit elmélyedünk az applikáció megismerésében Tóth Gáborral, egyik nagy kedvencünk a vízivásra és folyadékpótlásra szóló emlékeztető.

Bakonyi Panni motíváló előadása után mindenkinek kedve támadt edzeni
Igen, még az íróasztalnál is lehet mozogni, nyújtani

Belekóstoltunk az étrendbe is

Az egyik lesarkalatosabb pont, a táplákozás sokaknál bonyolult logisztikát jelenthet, de ebben szuper segítséget nyújt a SPAR programja. A 30 napos kihíváshoz csatlakozott az egyik legnagyobb ételkiszállító cég, és minden napra két közös menüt állítottak össze. Egy fogást volt is lehetőségünk ott helyben megkóstolni: Kapros túróval töltött putykamelltekercs párolt zöldséggel. Nagyon kellemes tapasztalataink vannak, mert:

- izgalmas, de nem szélsőséges az ízvilág
- kedvezményes az ár (-15% kedvezmény van erre a menüre a kihívás idejére, így nagyjából 500-780 Ft között mozog a menü, ami nagyon kedvezőnek mondható)
- kellően nagy az adag, de mégis úgy van összeállítva, hogy ez ne menjen a diéta rovására

Emellett a speciális táplálkozási igényeket kielégítő termékkínálatba is betekintést nyertünk, glutén-, tej- vagy tojásmentes diétát tartók többen is vannan a szerkesztőségből, szóval örömmel próbáltuk ki az ajándékcsomagban rejlő finomságokat.

Ismerjük és szeretjük a ''mentes'' termékeket, de még nekünk is tudtak újat mutatni

EXTRA TIPP:

Bár a 30 napos kihíváshoz nem kapcsolódott szervesen, mégis nagyon jól jött ki, hogy pont most hozta be a SPAR Magyarországra a Veganz márkát, mely a világ egyik legjobb minőségű - sok esetben bió - vegetáriánus termékcsaládja. Nem gondolnád, hogy egy pirított füstölt ízű kókusz forgáccsal ugyanolyan - sőt szerintünk jobb - ízélményt lehet elérni, mint a zsíros pirított hagymával.

APPró örömök: Pittyen, nehogy elfelejtsd

Online csapatként mindig üdvözöljük az újszerű digitális megoldásokat, így örömmel fogadtuk, hogy tesztelhetjük a 30 napos kihívás applikációját, mellyel az edzés és táplálkozási "mankók" mellett még kuponokat is kapunk - igen, még ezt is érdemes kipóbálni! - így a zsebünkbe sem kell olyan mélyre nyúlni az életmódváltásunkhoz. Emellett a nagy munka és folyamatos pörgés közben nagyon jól jön, ha időről időre kapunk egy kis emlékeztetőt, hogy "Hahó, mozogni kéne!"' vagy "Itt az ideje, hogy igyál egy kis vizet!".

Mit várunk?

30 nap elegendő ahhoz, hogy valami szokássá váljon, szóval úgy gondoljuk, hogy aki eddig nem figyelt az egészséges életmódra, most kellő ízelítőt kapott ahhoz, hogy rendszeressé tegye az életében ezeket a dolgokat. A csapat tagjai különböző életvitelűek, de mindenki a maga módján és intenzitásával ugrik fejest az életmódváltó program feladataiba.