TIPPEK A LAKBERENDEZŐTŐL: ÍGY DOBJUK FEL A KONYHÁT!

Borítókép: TIPPEK A LAKBERENDEZŐTŐL: ÍGY DOBJUK FEL A KONYHÁT!
A konyha a családi élet egyik központja, az otthonunk szíve. Ha szeretnénk kicsit feldobni a hangulatát, nem kell teljes renoválásba fognunk. Elég Zai Viktóriának, a Poli-Farbe enteriőr-stylist szakértőjének néhány praktikáját megfogadnunk.

Csempe helyett falfesték

Sokan azért ódzkodnak a konyhafelújítástól, mert a hidegburkolatok cseréje nagyon sokba kerülhet. Szerencsére az utóbbi években a csempe háttérbe szorult, és a speciális, nedvességálló falfestékek és a fali panelek vették át a helyét a konyhában. Így a megunt csempe helyére jöhetnek a költséghatékonyabb és sokkal divatosabb anyagok.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

Könnyen tisztítható falfelületek

A konyhában hamar piszkolódnak a falak, a zsíros szennyeződések, valamint a főzés közben keletkező vízgőz hamar kikezdik a falfelületet. Ha eljön a tisztasági festés ideje, már választhatunk olyan beltéri falfestéket, amelyet vizes helyiségekbe ajánlanak. A Poli-Farbe Platinum matt latex festék ilyen: speciális összetétele miatt pára- és penészálló bevonatot képez. Sőt, tisztíthatóságban is verhetetlen. A gyártó garantálja, hogy a dörzsölhető felületről pillanatok alatt eltávolíthatjuk az ételmaradékokat, zsíros szennyeződéseket, a kávét, a vörösbort és számos egyéb felfröccsent foltot.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

Pasztellek és földszínek

A legfrissebb lakberendezési trendek szerint a fehér falak picit visszaszorulnak, de a kedvelt pasztell árnyalatok továbbra is hódítanak. Így a konyha falain is biztosra mehetünk egy kellemes, világos árnyalattal.
A pasztellszínek között az utóbbi években előtérbe kerültek a föld színek, a barnás és zöldes árnyalatok. A konyhában egyedül a zölddel kell vigyázzunk, mert étvágycsökkentő hatása lehet. A bézst, a homokszínt és a többi meleg hangulatú világosbarna árnyalatot viszont bátran kipróbálhatjuk.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

Merész színek a szekrényeken

A natúr frontok manapság nagyon divatosak, de nem a sárgás faárnyalatok, hanem inkább a szürkés, gőzölt felületek. Ezt akár saját kezűleg is összehozhatjuk. Emellett egy-egy merész, színes elemet is becsempészhetünk, ha igazán egyedi konyhát szeretnénk. Például egy sötétzöld, szürke vagy fekete polccal, fiókkal igazán izgalmas belső teret alkothatunk.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

A dörzsölhető, súrolható, mosható falfestéket ismerd meg >> itt!

Tippekért, ötletkért és szakmai tanácsokért látogass el a Poli-Farbe blogjára!

Elbizonytalanodtál? Kérdezd szakértőnket!

Lakberendezési tanácsokért fordulj enteriőr-stylist szakértőnkhöz!

Hol tudod hozzád legközelebb beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézd meg >>itt!