7 nyomós érv, hogy miért követi most mindenki ezt a vadiúj online gasztromagazint

Borítókép: 7 nyomós érv, hogy miért követi most mindenki ezt a vadiúj online gasztromagazint
Elindult Magyarország legfiatalosabb gasztromán online magazinja, az ízHUSZÁR.hu!

Magyarország legnépszerűbb online recept- és gasztromagazinja, a Nosalty szerzőinek és szerkesztőinek régóta dédelgetett álma, hogy egy olyan felületen is szólhassanak hozzátok, ahol a mindennapjainkban rutinossá vált konyhai roboton és főzésen túli életet is elhozzuk nektek.

Az ízHUSZÁR magazinon nem kell okos-hasznos trükköket, praktikákat bemagolnod és hibátlanul abszolválnod, azt sem mondjuk meg, hogy ideális esetben hány percet izzadj a többlaposod vagy a gőzgombócod fölött a konyhában. Nem kell matekzseniként kalóriákat számolnod, kifürkészhetetlen tápanyagértékeket méricskélned vagy több kilométert futnod azért, hogy a kedvenc csupa csoki brownie-dat lelkiismeret-furdalás nélkül leköszönd magadról.

ízHUSZÁRként annyi a dolgod, hogy kényelmesen hátradőlj és kattints, mi pedig eléd tárjuk a hazai és nemzetközi gasztrovilág esszenciális és aktuális történéseit – mindezt jólesően humoros vagy kaján formába gyúrva. Van itt rengeteg videós tartalom, szórakoztató és könnyen fogyasztható írás, releváns hír a gasztrovilágból, és persze a legmenőbb receptekkel sem állunk le.

Ez pedig ennyire jó neked!

#HÁZIKOSZT – „főzd meg otthon, ami neked a legfinomabb”

Kárai Dávid, aki – a desszertkalandoroknak szánt kulináris bakancslistája után – a város és a vidék legtökéletesebb kakaós csigás lelőhelyeinek felkutatása mellett, a kínai és bolhapiacok kincseit is kihalássza majd egy egyéjszakás bolognai szósz, egy vietnámi Bao vagy a KFC-csirke titkos receptjének megalkotása közben.

GASZTROBIGYÓ – „elképesztő konyhai kütyük a gyakorlatban tesztelve”

Kárai Dávidnak nagy segítségére lesz a gasztrokörökben Hétköznapi ínyencként, azaz Hinyencként ismert Bodor Tamás, akivel már jó előre berendelték a legelképesztőbb és leghaszontalanabb konyhai kütyüket, hogy együtt bizonyítsák: egy zsírmágnes, egy tojásszétválasztó vagy egy töltöttkáposzta-készítő konyhai segédeszköz több, mint szórakoztató!

FURI MURI – „a puding próbája az evés”

Dávid és Tamás a kamerák előtt próbálják ki a négy égtáj legmegdöbbentőbb fogásait, és el is mondják a véleményünket róluk. Bár megesik, hogy meg sem kell szólalniuk, minden az arcukra van írva!

SZABADTŰZ – „van élet a konyhán túl is: vidd a főzést a természetbe!”

Tamás szabadtűzön is főz, ehhez pedig gyakorlott és avatott túrázóként a zöldben és a szabadban teszi a gázfőzőjére vagy maszek fatüzelésűjére a saját specialitásaként emlegetett "brutális omlettjét", kolbászos-csicseriborsós curry-jét, egy spanyol paellát vagy egy veszedelmesen jó hazai csirkepaprikást.

DACOTA – „ízek, élmények egy utazgató gasztromántól”

A srácok mellett a Dacota blog alapító-szerzőjeként is ismert Nemes Nóra is a csapatot erősít, aki a tavaly megjelent első szakácskönyvével már meggyőzött minket arról, hogy érdemes teljesen másként néznünk az amerikai gasztronómiára. Az első női ízhuszárrá avatott ízhuszárinasként pedig továbbra is szállítja a gyors, korszerű, fiatalos és kulturálisan nagyon sokszínű receptjeit a maga lendületes, örökmozgó és közvetlenül személyes stílusában.

VATTACUKOR – „színes, illatos, ragadós – és nagyon te vagy”

A legfiatalabb generációt Hajnal Stefi kalauzolja a friss gasztrotrendek színes és illatos útvesztőjében, aki határozottan azt is megmondja neked, mit fogsz enni és inni jövő nyáron, mit egyél hajnalban egy piszkos buli után, hol vannak a legjobb hidegen préselt dzsúzok, fánkozók és kutyabarát helyek a környéken, mit egyél egy nyári fesztiválon, hol ebédelj tisztességesen egy McMenü árából.

UMAMI

Hajdú Anna számára a konyha a kísérletezés terepe, és erre bátorít másokat is. Leginkább az ázsiai ízek vonzzák, amelyek sokszor meglepően jól párosíthatóak idehaza is jól ismert alapanyagokkal. A gnocchi telt ízéhez például kiválóan illik a szezámolaj, a hoisin-szósz pedig jól megfér a dióval.

De vannak itt még régóta várt meglepetések sok-sok karakteres gasztromán tollából és perspektívájából:

*inspiráló gasztrobloggerek,
*kreatív szemű food-stylistok,
*az egészséges táplálkozást hirdető vagy kizárólag növényi alapú recepteket megálmodó íztündérek,
*éttermeket, bisztrókat, bárokat és talponállókat tesztelő-véleményező-kritizáló ízkommandósok,
*vagy a gasztrotrendekre visszakézből reagáló nagy megmondók.

Ne maradj le, kövesd az ízHUSZÁR magazint facebookon és instagramon is.
Legyél te is #ízHUSZÁR!