Sport, táplálkozás, egészséges életmód

Borítókép: Sport, táplálkozás, egészséges életmód
Ezen szavak szinte szlogenszerűen hangzanak a mai rohanó világunkban. Az egészséges életmód elkötelezett hívei a számukra legmegfelelőbb sport mellett az egészséges táplálkozásban is meg kell, hogy találják a megfelelő alapanyagokat

Az, hogy mit eszünk bizony befolyásolja egészségi állapotunkat, ezért ezen lehetőleg ne spóroljuk, inkább figyeljünk arra, hogy csak annyit vegyünk, ami elfogy, így az élelmiszerpazarlás ellen is tettünk.

A Kométa marketing igazgatójával, Bódi Krisztinával beszélgettünk a felelős élelmiszeripari tényezőkről és kaptunk néhány fontos jó tanácsot, hogyan válasszunk terméket a polcról vásárlás közben.

“Cégünk az egészséges életmód elkötelezett támogatója és felelős élelmiszeripai gyártó is. Nekünk nemcsak az íz a szenvedélyünk, hanem az egészséges táplálkozás elősegítése mellett, a sport a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítése is. - #Kométamindennapsport szolgenünkkel ezt szeretnénk népszerűsíteni. Továbbá a Kométánál a hatékonyság, az innováció, a környezetvédelem kiemelt értéket képvisel. Hiszünk a folyamatos és fenntartható fejlődésben. Az itthon készült termékek választása egyértelműen jó döntés. – kezd bele a marketing igazgató, aki maga is tudatos vásárló. “Fontosnak érzem, hogy vásárláskor gondoljunk a környezetünkre is, ezért figyeljünk oda, hogy amikor a polcról választunk, ne csak jó sok műanyag csomagolást vegyünk, benne alig pár deka termékkel. Ma már kötelező kiírni a kilós árat is a boltokban, érdemes azt is megnézni. ”

Krisztina azt is kiemelte, hogy „Magyarországon készült termékeket bátran részesítsük előnyben. A HU pecsét jelzi (egy elipszisben HU felirat és egy szám), hogy itthon készült a termék.”

A vállalat kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére, ezért kizárólag minőségi alapanyagokat használ termékei gyártásához magyarországi feldolgozó üzemében.

A fejlesztések eredményeként, a Kométa termékei kiválóan beilleszthetőek az egészséges és változatos étrendbe.

“ Fontos lehet a magas hústartalom, ha csirke, vagy pulyka, akkor lehetőleg egész mellből készüljön, válasszuk az alacsonyabb zsírtartalmút, sertés sonkánál is érdemes az egészcombból készültet választani - “ egészítette ki -“ és igen, bátran ajánlom a virslit is, de csak a magas minőségűt, ami minimum 80 % hústartalmat jelent. Én például jobban szeretem, a sertésvirslit, személy szerint mostanában a Kométa Koktélvirsli a kedvencem, ami hámozott sőt, azt általában a gyerekek is nagyon szeretik.”

A Kométa aktív szerepet vállal az egészséges táplálkozás és életmód elősegítésében. Tagja a TÉT platformnak is. Most pedig a mozgásra hívja fel a figyelmet a 2017. szeptember 10.-én Budapesten megrendezésre kerülő WizzAir Félmaraton egyik fő támogatójaként. - #Kométamindennapsport Fussunk együtt!