Támogasd te is a következő úszógenerációt!

Borítókép: Támogasd te is a következő úszógenerációt!
Így a vizes vébé kezdete előtt pár nappal még jobb érzés látni, hogy itt dörömböl a kapun a következő generáció!

Egy jótékonysági program keretében kisfilm készült az idei miskolci országos bajnokságra készülő Győri Úszó SE utánpótlásának tagjaival. A 11-12 éves cápakorosztály fiatal úszóinak lelkesedése, kitartása és úszásszeretete a felnőtt sportolók számára is példamutató.

A Procter & Gamble július 1-jétől augusztus 16-ig tartó programjához bárki csatlakozhat, ha az alábbi márkákból most vásárol (Always, Ariel, Gillette, head&shoulders, Jar, Lenor, Oral-B, Old Spice és Pampers) aTESCO-áruházakban, s a vásárlásából befolyt összegből a vállalat egyrészt a fiatal hazai úszótehetségek, másrészt az úszás szempontjából elmaradottabb területeken élő gyermekek támogatásához járul hozzá.

– A Magyar Úszó Szövetség nem titkolt célja úgy elősegíteni a legkisebbek úszástanulását, hogy ők idővel akár a legnagyobbak sorába léphessenek – mondja dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. – Ebben a sportágban talán az a legszebb, hogy mindenki egyenlő. A mai oktatási rendszerben minden gyermek 7-8 éves korában megtanul úszni. A Jövő Bajnokai program 2013-ban indult eredetileg azzal az céllal, hogy – az akkori tervek szerint – a 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő VB-re felhozzunk versenyzőket, továbbá, hogy az úszás szempontjából elmaradottabb területeket is bekapcsoljuk az úszóéletbe. A program kiváló koncepció arra, hogy a ma még kiskamasz gyermekek valóban Európa élvonalbeli versenyzőivé, sőt világbajnokokká serdüljenek. A legnagyobb hiány a vízfelület, de azon vagyunk, hogy minél több segédeszközzel, felszereléssel támogassuk az úszókat az ország szegényebb régióiban is. Éppen ezért is fogadunk örömmel minden támogatást, amit a jövő kis bajnokaira tudunk fordítani.

Az úszás nemcsak az egyik legegészségesebb és legkedveltebb sport, akár szabadidős tevékenységként, akár versenyszerűen űzik, hanem egy jó úszóból bármikor lehet vízilabdázó, öttusázó vagy akár triatlonos is.

– Az úszás, mint minden sport, jelentős személyiségfejlesztő hatással bír, és sok mindenre megtanít: akaraterőre, tisztességre, állhatatosságra, viselkedéskultúrára – állítja dr. Lénárt Ágota egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem pszichológia és sportpszichológia tanszékének vezetője. – Számos sporttudományi kutatás igazolta, hogy a sportoló gyermekek személyisége másként fejlődik. Szívósabbak, kitartóbbak és általában sikerorientáltak lesznek. Ám ami a legfontosabb, hogy a sportnak örömszerző tevékenységnek kell maradnia még világversenyzői szinten is. És többek között akkor tud az maradni, ha a megfelelő feltételek biztosítottak: szükség van a családi, szociális támogatásra csakúgy, mint a hozzáértő edzői segítségre és az ideális sportolási körülményekre, felszerelések és eszközökre.

A P&G évek óta elhivatottan támogatja a családokat, gyermekeket és nem utolsósorban a sportolókat. Programjainak egyik kiemelt célja, hogy a sporton keresztül azoknak a gyerekeknek az egészséges fejlődését is elősegítse, akik szegényebb körülmények között élik a mindennapjaikat.

– A P&G elkötelezett, hogy termékeivel és programjaival jobbá tegye a gyerekek, fiatalok és családjuk mindennapjait – mondja Roman Vilkus, a Procter&Gamble Magyarország ügyvezetője. – Büszkén támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely az egyik legfontosabb értéket helyezi előtérbe: a gyermekek egészséges fejlődését. Hisszük, hogy az idei programunkkal nemcsak a hazai fiatal úszótehetségeket támogatjuk, hanem esélyt adunk a rászoruló gyermekeknek is bekapcsolódni a sportéletbe.

– A Tesco számára fontos a társadalmi felelősségvállalás és mindazon helyi közösség, amelynek áruházainkon keresztül mi is részesei vagyunk, ezért alapvető célunk, hogy kedvező hatást gyakoroljunk a környezetünkre – mondta Hevesi Nóra, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője. – Örömmel csatlakozunk minden olyan programhoz, amely az egészséges életmódot és a gyermekek támogatását célozza. A megfelelő sportolási feltételek megteremtése pedig minden gyermek számára nélkülözhetetlen, legyen szó felszerelésekről vagy speciális képzésekről, fejlesztésekről. Ezért bátran biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez.