Biztonságos, profi táplálék kiegészítőket kapnak a felkészülési időszakban olimpikonjaink

Borítókép: Biztonságos, profi táplálék kiegészítőket kapnak a felkészülési időszakban olimpikonjaink Forrás: MOB/Szalmás Péter
Garantáltan doppingmentesek ezek a sporttáplálék-kiegészítők.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arany fokozatú támogatója, a Scitec Kft. az új olimpiai ciklusban is segíti a magyar sportolókat a tokiói olimpiára történő felkészülésük során. Az országban egyedülálló termékbiztonsági és tételminősítési háttérrel rendelkező, sportág-specifikus, professzionális táplálék-kiegészítőkhöz ebben az évben 26 sportág 115 versenyzője juthat hozzá évi 42 millió forint értékben a MOB és a Scitec közös támogatási programjának keretében.

A Scitec Kft. a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttáplálék-kiegészítő beszállítójaként két éve támogatja a versenyzőket, a közös cél érdekében az együttműködést 2020-ig meghosszabbították. Az erre vonatkozó megállapodást Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke és Seres Attila, a Scitec Kft. megbízott vezérigazgatója, pénzügyi vezetője írta alá.

„Büszkeség, hogy a Scitec két éve erősítheti egyedileg bevizsgált, garantáltan doppingmentes prémium minőségű sporttáplálék-kiegészítőivel a Magyar Olimpiai Csapat versenyzőit. Megtiszteltetés, hogy a közös cél érdekében szövetségünket 2020-ig hosszabbítottuk meg, hogy 115 olimpiai sportolót támogassunk a következő ötkarikás felkészülési időszakban. Öröm látni, ahogy bajnokainkban a befektetett munkájuk sikerré érik” – fogalmazott Seres Attila.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke hangsúlyozta: a sportoló, olimpikon, az edző, a sportegészségügy és a sporttudományos háttér közösen garantálhatják a tisztán elért nemzetközi szintű eredményeket, ebben pedig a MOB-nak kiváló partnere a Scitec Kft.. „A MOB a zéró toleranciát hirdeti, mert a sport tisztaságát mindennél fontosabbnak tartjuk. Kiemelt jelentőségű, hogy a Scitec a MOB-nak, a sportolóknak biztosított termékekre külön doppinganalitikai vizsgálatokat végeztet el, a bevizsgáltatást pedig a Magyar Antidopping Csoporttal is egyezteti. Éppen ezért örömömre szolgál, hogy a Scitec Kft. az új olimpiai ciklusban is segíti a magyar sportolókat a tokiói olimpiára történő felkészülésük során, az együttműködés keretében 26 sportágban 115 versenyzőnk juthat sportágspecifikus, professzionális táplálék-kiegészítőkhöz ebben az évben; a 12 termékből álló paletta pedig lefedi a legtöbb sportág szükségleteit”– mondta a sportvezető, aki vívóként olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnokságot is nyert.

Szász Máté, a Scitec Kft. belföldi kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a cég húsz éves álma vált valóra akkor, amikor abban a dicsőségben részesülhetett, hogy elnyerte a Magyar Olimpiai Csapat bizalmát. „Felsorolni is nehéz lenne, milyen sok kitűnő szakember küzdött azért, hogy erre a kitüntető bizalomra méltók lehessünk. Évtizedes tapasztalattal rendelkező termékfejlesztési szakemberek tették bele tudásuk legjavát. Élelmiszermérnökök, gyógyszerészek, biokémikusok dolgoztak azon, hogy a lehető legjobb minőségű, legjobban felépített termékekkel állhassunk a rajtvonalhoz. Élelmiszerbiztonsági és gyártásra specializálódott szakemberek küzdöttek éveken át azért, hogy létrehozzuk Európa egyik legfejlettebb termékbiztonsági rendszerét. A célunk az volt, hogy támogassuk a legnagyobb sportolóink kemény munkáját, kitartását, álmait” – fejtette ki a szakember.

Az eseményen részt vett Fábián László MOB-főtitkár, Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó, Földházi Zsófia világ- és Európa-bajnok öttusázó, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes judós, Imre Géza olimpiai ezüstérmes vívó, Czékus Eszter olimpikon szinkronúszó és Hufnágel Tibor U23-as világbajnok, olimpikon kajakozó.

„Egy sportoló számára fontos az elvesztett ásványi anyagok minőségi pótlása, különösen a meleg időszakban. A téli felkészülés során, az influenzás időszakban pedig a multivitaminok bevitelének van nagy jelentősége. Ebben nagyon jó partner a Scitec” – mondta az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva judós.

„Nem tartozom a fiatal élsportolók közé, ezért is gondolom, hogy kiemelten fontos számomra az általános vitaminpótlás. A Scitec termékeit nyugodt szívvel fogyasztom, hiszen nagyon komoly bevizsgálást követően kapunk garantált tisztaságú, kiváló minőségű táplálék-kiegészítőt” – hangsúlyozta az olimpiai ezüstérmes vívó, Imre Géza.

A Scitec Kft. prémium étrend-kiegészítőit a sportolók garantált minőségük és megbízhatóságuk miatt választják. A Scitec termékei eleget tesznek a legmagasabb szintű termékbiztonsági előírásoknak, a legszigorúbb orvosi-sportorvosi követelményeknek és nemzetközi szabványoknak. A Scitecnél minden alapanyagot és a készterméket hatósági kivizsgálásnak vetnek alá, évente mintegy 6 ezer alapanyag vizsgálatot végeznek, és egyetlen szűrés során több mint 100 paramétert figyelnek. Mindemellett minden egyes termék egy meghatározott ellenőrzési rendszeren keresztül kerül felszabadításra, így garantált, hogy csak akkor kerül a fogyasztóhoz, ha megfelelő a minősége.

A vállalat sport iránti elkötelezettsége étrend-kiegészítői mellett a MOB-bal – a magyarországi sportolókkal – kapcsolatos szoros partnerségében is megnyilvánul. A Scitec Kft. a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatója, hivatalos sporttáplálék-kiegészítő beszállítója. Korábbi két esztendő aktív és gyümölcsöző szövetségét követően a MOB és a Scitec Kft. újra együttműködik, hogy 2020-ig 115 olimpiai sportoló részesüljön havi támogatásban.