Mitől lesz egy autógumi családbarát? Érdekes tények következnek

Borítókép: Mitől lesz egy autógumi családbarát? Érdekes tények következnek
Több mint 1000 családi autó tulajdonosának megkérdezésével és vezetési tapasztalatai alapján tervezte meg és fejlesztette ki legújabb gumiabroncsát a Firestone.

Az autójukat naponta használó középkategóriás gépjárművek tulajdonosainak a kedvező ár mellett elsődleges elvárása a gumiabroncsokkal szemben az, hogy az abroncs hosszú élettartamú, nedves útfelületen jól irányítható legyen, száraz útfelületen biztos fékezést tegyen lehetővé és jól tűrje a gyakori elindulásból és megállásból adódó igénybevételeket is.

Elindulás otthonról, érkezés az iskolába a kátyús és bukkanós mellékutcákon, majd irány a munkahely hetvennel a főúton. Félórás gyorsítás-fékezés a dugóban, este pedig ugyanez fordítva, hetente ötször, éveken át. Egy családi kocsi és a rajta lévő abroncs a hét végén sem pihen, hiszen vagy éppen bevásárlásra használja a család, vagy kirándulni megy vele a hegyekbe, vagy éppen családot látogatni suhan egy hosszú országúton vagy autópályán akár 130 kilométer/órával.

"A közúti közlekedés világában talán a családok és a fiatalok autói és azok abroncsai vannak kitéve a legszélesebb körű és legváltozatosabb igénybevételnek, miközben az autóstársdalom ezen csoportjai azok, amelyeknek a leginkább meg kell fontolni azt, hogy mire és mennyit költenek" – monda Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke. "A Magyarországon közlekedő mintegy 3,3 millió személygépkocsi legnagyobb része a családok által leggyakrabban használt közép- vagy alsó-középkategóriás gépkocsi. Ez pedig azt jelenti, hogy a családok és fiatal autósok egyedi igényeinek megfelelően kifejlesztett, megfizethető árú abroncsokra óriási igény van" – tette hozzá a szakember.

A több mint 1000 fiatal és családi autótulajdonos bevonásával kifejlesztett Firestone Roadhawk abroncsot a TÜV SÜD, Európa legnagyobb független minőségellenőrző és tanúsító intézete tesztelte és tanúsította. A vizsgálatok eredményeként az abroncs a legjobb, "A”" minősítést kapta a nedves útfelületen való tapadás tekintetében, amivel több prémium abroncsot is túlszárnyalt.

Amellett, hogy kategóriájában a legjobb a nedves útfelületen történő fékezés terén, a független TÜV SÜD-tesztek azt mutatják, hogy a Roadhawk abroncsok a kategóriájukban a legjobb fékezési teljesítményt nyújtják száraz úton[1], akár 3 méterrel rövidebb féktávolsággal, mint a versenytársak abroncsai. Ezen túlmenően az abroncs 20.000 km megtétele után, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is 20 százalékkal jobb kopásállóságot kínál, mint elődje, a Firestone TZ300.

A fiatalok és a családok igényeihez igazodó Firestone Roadhawk abroncsok 15”-től 19”-ig terjedő méretekben érhetők el.

Firestone Roadhawk