2017-es nyári szezon egyik kedvenc célpontja az Egyesült Arab Emirátusok lesz, mutatjuk miért!

Borítókép: 2017-es nyári szezon egyik kedvenc célpontja az Egyesült Arab Emirátusok lesz, mutatjuk miért!
A célpont, ami korábban elérhetetlen volt, de már nem az...

Az utazási szakértők egybehangzó véleménye szerint a 2017-es nyári szezon egyik kedvenc célpontja az Egyesült Arab Emirátusok lesz. De vajon miért éppen az Emirátusok? Az ország hirtelen jött népszerűségére Molnár Judittal, az OTP Travel ügyvezetőjével kerestük a válaszokat.

A korábban kizárólag „shoppingparadicsomként” számon tartott Egyesült Arab Emirátusok az egyik leggyorsabban fejlődő turistaközponttá nőtte ki magát. Neked egészen friss élményeid vannak, hiszen alig néhány hete érkeztél haza egy szakmai útról. Milyen új attrakciókkal készülnek az idei szezonra?

Kimi Raikkonen és Fernando Alonso a világ leggyorsabb hullámvasútján!


Dubai folyamatosan változik, újabb és újabb, a világ legnevesebb építészei által fémjelzett gyönyörű felhőkarcolók emelkednek ki a földből. Közülük is a leghíresebb a Burj Khalifa, a Föld jelenleg legmagasabb épülete, amely kecsességével egy igazi esztétikai élmény. Sokan vágynak arra, hogy személyesen is láthassák ezt a csodát. De visszatérve az attrakciókra: az Emirátusokban a közelmúltban nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az tökéletes helyszíne legyen a családi nyaralásoknak. Vízi vidámparkok, a gyerekek szórakoztatására épült témaparkok (IMG, Dubai Parks), óriási akváriumok, korcsolya- és sípálya mind-mind azt szolgálják, hogy a gyerekeknek felejthetetlen élményekben legyen részük. Dubaiban mindenből a legnagyobbat akarják felépíteni: a legmagasabb épületet, a legnagyobb bevásárlóközpontot, a legnagyobb akváriumot, és most épül a tengerparton a Dubai Eye, a világ legnagyobb óriáskereke, amelynek tetejéről az egész város belátható.
Abu-Dhabi attrakciója a Ferrari World, ami a világ legnagyobb fedett vidámparkja a maga 200 ezer négyzetméteres területével, ahol nem csak az autók és a száguldás szerelmesei tölthetnek el egy felejthetetlen napot. Ha már legekről van szó, itt található a világ legnagyobb kört leíró hullámvasútja is.

A luxus mindenhol kézzelfogható, ezzel tisztában vagyunk. De ezek a magas színvonalú szolgáltatások a magyar utasok számára is megfizethetőek?
Igen, a nyári időszakban mindenképpen, sőt versenyképesek a magyar utazók által kedvelt más üdülőhelyek áraival is. Érdemes most utazni, hiszen ilyenkor jóval alacsonyabb összegért lehet felfedezni az Emirátusokat, mint az év utolsó hónapjaiban, amikor az árak jóval magasabbra szöknek.

Korábban nem nagyon hallottunk arról, hogy az Emirátusokban a családokra is számítanának. Igazi felnőttes, amolyan „édes kettes” úti cél volt. Mi változott az utóbbi időben?
A turisztikai kormányzat határozott célja, hogy az Emirátusokat minél nagyobb számban keressék fel családok. A fejlesztések is ezt a célt szolgálják a számtalan attrakcióval, a kiváló minőségű szolgáltatásokkal, a tiszta környezettel. Ezek a tényezők azok, amelyekkel elérték, hogy egyre több szülő dönt úgy, hogy az Emirátusokban tölti gyerekeivel a vakációt.

Ha már a családi utazásokról beszélünk, az egyik legfontosabb szempont a nyaralás helyszínének megválasztásánál a biztonság. Mit tapasztaltál?
Felértékelődött a biztonság kérdése. Azt gondolom, kétség sem férhet hozzá, hogy az Emirátusok a világ egyik legbiztonságosabb országaként ismert, ahol gyakorlatilag nincsenek bűnesetek. Bátran kimehetünk egy esti sétára, nem lesz inzultusban részünk. Nem véletlen, hogy sok szülő véleménye az, hogy a sok attrakció mellett a biztonság a másik fő szempont, amiért szívesen nyaralnak ott csemetéikkel.

Az ország 7 emirátusa közül melyikben érdemes szállást foglalni? Sok település, számos régió neve pörög most a hírekben. Te melyiket javasolnád és miért?

Az én javaslatom egyértelműen a tökéletes családi nyaralás helyszíne, Ras al Khaimah, ami észak-keleti irányban szomszédos Dubai-jal. Ras al Khaimah jelentése: „a sátor teteje”, amely a földrajzi elhelyezkedésére utal, ugyanis ez a legészakabbra fekvő emirátus. 62 km hosszú, gyönyörű, kristálytiszta vizű partja a tengerparti nyaralások paradicsomává teszi. Ras al Khaimah-ban zöld kertekkel, pálmafákkal övezett, színvonalas, légkondicionált szállodák várják a vendégeket, ahol minden adott ahhoz, hogy a család apraja-nagyja jól érezze magát. All inclusive ellátás, felnőtt- és gyermekmedencék, játszóterek, számtalan sportolási és szórakozási lehetőség, hogy csak a legfontosabbakat emeljem ki a szolgáltatások közül. A gyerekeket emellett egy különleges attrakció, az Iceland Water Park medencékkel és csúszdákkal teli vízi parkja várja.

Van-e valamilyen speciális tudnivaló, amivel azért jó, ha előre tisztában vagyunk? Hiszen mégiscsak egy különleges, Európán kívüli célpontról van szó…
Európán kívüli célpont, de nem véletlen, hogy azok, akik már jártak ott, visszavágynak. Az európai átlagnál magasabb színvonalú szolgáltatásokat, számtalan különleges attrakciót és biztonságos környezetet találnak itt. Ráadásul az is biztos, hogy itt nem fordulhat elő, hogy a nyaralásunkat az esős, hűvös időjárás miatt a szállodai szobában vagy a szálloda halljában ücsörögve kellene eltöltenünk.

További érdekességeket az Arab Emirátusokról itt találhatsz!